Data
12 de August de 2018

FGV executa el nou accés i línia de validació de l’estació de Paiporta de Metrovalencia

S’instal·laran controls d’accés, interfonos, portes giratòries antivandàliques i cambres de vídeo, a més de tancar el recinte
 
Els treballs tenen un pressupost de 235.000 euros i un termini d’execució de sis mesos

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) executa les obres del nou accés i línia de validació en l’estació de Paiporta de Metrovalencia, treballs que compten amb un pressupost en 234.513,28 euros, IVA inclòs, i un termini previst d’execució de sis mesos.

La dita actuació comporta el tanca de l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’esta manera, el pas quedarà limitat exclusivament als viatgers del metro, amb la qual cosa es reduïx el risc de qualsevol tipus d’incidència, al restringir-se de manera notable el pas de transeünts.

El tanca de l’estació preveu la instal·lació d’un control d’accessos (quatre en l’edifici i dos més en l’accés a l’andana contrària –direcció Picanya-, amb la característica que seran portes grans giratoris antivandàlics), així com interfonos (dos més per a complementar el ja existent) i cambres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat en l’edifici i dos més en els nous portes grans giratoris), la qual cosa també redundarà en la disminució del frau.

A més, es condicionarà una marquesina en el costat de Picanya i es tancarà l’accés, rodejant l’edifici principal i l’andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplaçaran els transeünts a partir d’ara. L’esmentat pas inferior permetrà franquejar la línia ferroviària davall les vies i facilitarà la via d’accés, tant al cementeri de la localitat, com a un ecoparc de reciclatge.

L’empresa pública considera esta actuació com de “molt alta prioritat”, tal com arreplega “l’Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia”. Este estudi es fonamenta en una sèrie d’indicadors que permeten planificar les actuacions a portar cap en els pròxims exercicis, d’una manera objectiva i contrastada.

Paiporta és una estació en superfície, per la que circulen trens de les línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers -en 2017 va registrar més d’un milió d’usuaris-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...