Data
24 de April de 2017

FGV ha rehabilitat i pintat les estacions de superfície de la L2, L3 i L1 nord

En l’actualitat s’està treballant en les instal·lacions de la Línia 1 sud fins a Villanueva de Castellón
 
Estes actuacions estan incloses en el pla de manteniment preventiu, correctiu i d’obres de reparació, dotat amb 1,1 milions d’euros
 
La tipologia de construcció i la història de cada immoble s’ha tingut en compte per a aconseguir una uniformitat pictòrica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rehabilitat i pintat els edificis i estacions en superfície de les Línies 2 (Llíria-Torrent Avinguda) i 3 (Rafelbunyol-Aeroport) de manera completa i la Línea1 (Bétera-Villanueva de Castelló) en la seua part nord, fins a Bétera, de la xarxa de Metrovalencia. En el present any s’executaran els treballs en la Línia 1 en la seua part sud, fins a Villanueva de Castellón.
 
Estes actuacions estan incloses en el programa de manteniment preventiu, correctiu i d’execució d’obres accessòries que té com a finalitat garantir la conservació d’edificis, estacions i baixadors de metro i parades de tramvia. FGV destina al conjunt del pla 1,1 milions d’euros, IVA inclòs.
 
FGV ha realitzat esta actuació seguint una divisió realitzada segons la seua tipologia de construcció i història, pretenent una uniformitat pictòrica en cada grup i una intervenció coherent que preserve el patrimoni industrial.
 
Aplicació de colors segons zona i història dels edificis
 
Les estacions de la zona nord, com Burjassot, Burjassot-Godella, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada-Alfara, Masies, Bétera L’Eliana, Benaguasil 1, Benaguasil 2, Llíria, Almàssera, Meliana, Foios, Albalat dels Sorells, Museros, Massamagrell i Rafelbunyol, tenen un parament ocre i una molduración en blanc.
 
 
Les estacions de la zona sud, com Paiporta, Picanya, Torrent, Picassent, Alginet, l’Alcúdia, Benimodo i Alberic, tindran parament de color rajola caravista com en el moment de la seua construcció.
 
La tercera divisió agrupa a les estacions del nou tradicionalisme de postguerra, com Sant Isidre (antiga), Sant Ramon, Font Almaguer, Fuente del jarro, Els Carolines (antiga) i Torre de Godella, que comptaran amb un parament en blanc.
 
Com quarta opció es troben les estacions de Paterna, Seminari i Canterería, amb una proposta de colors corporatius de Metrovalencia com són el roig, blanc i negre.
 
El quint grup ho acapara l’estació de La Canyada que, a pesar de ser una estació projectada en 1946 i davall uns paràmetres conceptuals diferents de les de la resta de la línia, té ja la mateixa tonalitat d’ocre i blanc, donades les semblances en molduraciones.
 
Un nou agrupament, també d’una sola instal·lació, ho constituirà l’estació en superfície construïda amb la inauguració del nou traçat de la línia a Villanueva de Castellón en 1990. Donada les seues característiques i naturalesa, es netejarà els seus paraments, que són de rajola caravista.
 
El sèptim i últim grup està compost per baixadors, marquesines, casetes i instal·lacions recents o de nova construcció, com Pobla de Vallbona, Torre del Virrei, Montesol, El Clot, Entrepins, La Vallesa, Santa Rita, Horta Vella, Pobla de Farnals, Sant Isidre, Col.legi el Vedat, Realeró, Omet, Espioca, Ausiàs March, Montortal i Massalavés, en les que s’estan emprant els colors corporatius roig, blanc i negre.
 
Les estacions de Carlet i Campament de Paterna, donada la seua singularitat com Bé de Rellevància Local, han de ser objecte d’un projecte exclusiu de rehabilitació i restauració.

 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...