Data
03 de June de 2016

FGV i l’Ajuntament de´l’Alfàs del Pi estudien millores en les estacions del TRAM en el municipi

El Consistori considera necessari una actuació en els accessos als baixadors i altres aspectes de senyalització i informació
 
La Corporació municipal presentarà una proposta perquè l’empresa pública estudie en profunditat les alternatives
 
El municipi compta amb dos estacions en la Línia 9 (Benidorm-Dénia), la de L`Alfas del Pi i la l’Albir

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Ángel García de la Bandera, i l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, han mantingut una reunió de treball per a analitzar les possibles millores a realitzar en les dos estacions de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM Metropolità d’Alacant en el municipi, la d’Alfàs del Pi i la l’Albir. A la trobada també van assistir el regidor d’Urbanisme, Vicente Soler, la delegada de FGV a Alacant, Pilar García Reche, i diversos tècnics.
 
L’alcalde ha explicat que el Consistori considera necessàries per a mantindre el bon servici d’ambdós instal·lacions de FGV una millora dels accessos als baixadors esmentats i altres aspectes com la senyalització o la informació. Així mateix, els representants municipals han aprofitat per a comentar les actuacions previstes entorn del tram de via fèrria que travessa el municipi dins del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).
 
Finalment, els assistents a la trobada han decidit que l’Ajuntament´d’Alfàs del Pi presentarà una proposta de millora de les instal·lacions a l’empresa pública perquè esta puga ser estudiada en profunditat pels seus responsables i tècnics per a adoptar la mesura més idònia.

La Línia 9 del TRAM té una longitud total de 50,831 quilòmetres i s’estén des de Benidorm fins a Dénia, unint les comarques de la Marina Baixa i Alta i compta amb un total de 18 estacions. En via única sense electrificar, discorre pels municipis de´l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2015 va transportar 739.349 viatgers.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...