Data
04 de August de 2017

FGV instal•la dues noves escales automàtiques en l’estació de Salt de l’Aigua de Metrovalencia

L’import de l’actuació ascendix a 325.360 euros

Aquesta intervenció forma part del programa de substitució i modernització de les escales mecàniques de les estacions subterrànies

L’empresa pública ha licitat un nou contracte de manteniment d’aquests equips que inclou el canvi dels equips més antics

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha substituït dues de les escales automàtiques de l’estació de Salt de l’Aigua de Metrovalencia, que han entrat hui en funcionament. La fabricació d’aquests equipaments ascendeix a 325.360 euros.

FGV va prendre la decisió de substituir les escales automàtiques d’aquesta estació davant dels continus problemes de funcionament que van començar a detectar-se a finals de l’any 2015 i que finalment han obligat, davant de la impossibilitat de solucionar les avaries registrades, a adquirir dos nous dispositius d’accés.

El canvi d’aquests equips forma part del programa de substitució i modernització de les escales mecàniques que pateixen un nombre més gran d’incidències. Les escales que se substitueixen són la de baixada des del vestíbul principal i la d’accés des de l’andana al vestíbul secundari de Salt de l’Aigua.

L’estació disposa d’ascensors que comuniquen els vestíbuls amb les andanes que permeten l’accés a les persones amb problemes de mobilitat. Al seu torn, i mentre que les escales no han funcionat, FGV ha reforçat els elements habituals de comunicació amb els seus viatgers per a informar d’aquesta incidència, tant en la mateixa estació com a través de la seua pàgina web.

Metrovalencia compta amb un total de 137 escales mecàniques distribuïdes en les seues 35 estacions subterrànies que, al seu torn, disposen de 85 ascensors.

L’estació de Salt de l’Aigua, pertanyent al terme municipal de Manises, es va obrir al públic el 18 d’abril de 2007. Les instal•lacions formen part en l’actualitat de les línies 3, 5 i 9 de Metrovalencia.

Manteniment d’escales automàtiques i ascensors

FGV ha licitat el contracte per al servici de conservació i manteniment de tots els equips elevadors, 85 ascensors i 137 escales mecàniques, de la xarxa de Metrovalencia, per un import de 9.147.722,21 euros, IVA inclòs, per un termini de quatre anualitats prorrogables.

Aquest plec es licita en un sol lot per a reduir la complexitat de comptar amb diferents contractes de manteniment i afavorir la interdependència dels treballs a realitzar, optimitzant mitjans i recursos que garanteixen uns millors resultats. Aquest contracte contempla millores i modificacions substancials respecte a la cobertura del servici prestat d’equips d’ascensors i escales mecàniques, per a donar resposta a les necessitats del client, millorant les instal•lacions i la mobilitat en aquestes, tenint en compte el compliment de les actuals normatives d’accessibilitat.

El nou plec inclou treballs nocturns, fora de l’horari comercial per a afectar com a mínim possible al viatger; cobertura total de les reparacions d’avaries, desgastos, problemes funcionals, així com els derivats d’accidents, actes vandàlics o incidències meteorològiques; manteniment de les condicions de seguretat d’aquests equips en funció de l’establert en la norma UNE-EN-115-2.

A més, s’ha inclòs un manteniment de cicle llarg d’escales mecàniques que permetrà prolongar la seua vida útil en perfectes condicions. S’acompanya d’un programa de modernització i substitució d’ascensors, que permeta donar resposta al compromís d’accessibilitat universal de FGV i eficiència energètica. Aquest contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50%, reducció d’agents contaminants, i la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa i servici.

Notícies relacionades

13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
06 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Foios per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
05 - 02 - 2024

FGV envia cartes informatives als ajuntaments de la xarxa de Metrovalencia de la possibilitat de subscriure convenis per a activar polítiques socials en el transport

L'empresa pública ha posat en coneixement dels municipis els títols de transport més beneficiosos segons cada col·lectiu L'acord pot afectar...