Data
13 de November de 2017

FGV instal·larà cambres de videovigilancia en sis nous punts de la xarxa tramviària de Metrovalencia

L’objectiu és millorar les condicions de seguretat d’alguns punts que han patit actes vandàlics de manera reiterada en les línia 4 i 6
 
Estos equips se sumen als 1.478 dispositius distribuïts en les estacions, trens i tramvies en servici

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà cambres de videovigilancia en sis nous punts de les línies 4 i 6 de Metrovalencia, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en algunes parades i zones que han patit actes vandàlics de manera reiterada. El pressupost d’esta actuació ascendix a 207.000 euros.  
 
Estes cambres estaran connectades al sistema de control centralitzat de Metrovalencia, en el que s’arrepleguen les imatges que subministren els dispositius distribuïts al llarg de la xarxa. Estos nous equips se sumen als ja existents en estes línies i que permeten conéixer l’estat d’altres punts del traçat tramviari.
 
Actualment les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana compten amb 649 cambres, de les quals 508 se situen en estacions subterrànies i 96 en parades i instal·lacions en superfície i 45 en edificis de treball.     
 
Totes eixes cambres estan connectades al Centre de Seguretat de la xarxa de Metrovalencia, ubicat en el Lloc de Comandament, en l’edifici d’oficines de València Sud, seu central de FGV a València. 
 
El mòdul de Seguretat disposa d’un panell de pantalles per al visionat de les imatges captades pel sistema de circuit tancat de televisió, a través del qual es controla el conjunt d’estacions del metro i altres instal·lacions d’especial interés. Des d’este punt es coordina l’activitat i moviments dels distints equips de vigilants de seguretat que presten servici.

A estes cambres cal sumar les 670 que es distribuïxen en els 62 trens de la sèrie 4300 i les 159 dels 44 tramvies en servici.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...