Data
13 de November de 2017

FGV instal·larà cambres de videovigilancia en sis nous punts de la xarxa tramviària de Metrovalencia

L’objectiu és millorar les condicions de seguretat d’alguns punts que han patit actes vandàlics de manera reiterada en les línia 4 i 6
 
Estos equips se sumen als 1.478 dispositius distribuïts en les estacions, trens i tramvies en servici

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà cambres de videovigilancia en sis nous punts de les línies 4 i 6 de Metrovalencia, amb l’objectiu de millorar les condicions de seguretat en algunes parades i zones que han patit actes vandàlics de manera reiterada. El pressupost d’esta actuació ascendix a 207.000 euros.  
 
Estes cambres estaran connectades al sistema de control centralitzat de Metrovalencia, en el que s’arrepleguen les imatges que subministren els dispositius distribuïts al llarg de la xarxa. Estos nous equips se sumen als ja existents en estes línies i que permeten conéixer l’estat d’altres punts del traçat tramviari.
 
Actualment les línies de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana compten amb 649 cambres, de les quals 508 se situen en estacions subterrànies i 96 en parades i instal·lacions en superfície i 45 en edificis de treball.     
 
Totes eixes cambres estan connectades al Centre de Seguretat de la xarxa de Metrovalencia, ubicat en el Lloc de Comandament, en l’edifici d’oficines de València Sud, seu central de FGV a València. 
 
El mòdul de Seguretat disposa d’un panell de pantalles per al visionat de les imatges captades pel sistema de circuit tancat de televisió, a través del qual es controla el conjunt d’estacions del metro i altres instal·lacions d’especial interés. Des d’este punt es coordina l’activitat i moviments dels distints equips de vigilants de seguretat que presten servici.

A estes cambres cal sumar les 670 que es distribuïxen en els 62 trens de la sèrie 4300 i les 159 dels 44 tramvies en servici.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...