Data
26 de February de 2018

FGV intensifica les accions per a reduir el nombre de viatgers sense títol de transport en les seues línies de TRAM d’Alacant i Metrovalencia

S’incrementaran els suplements o sancions de 50 a 100 euros i es realitzaran més controls en col·laboració amb la Policia Autonòmica
 
L’índex de frau segons les dades registrats es va situar en 2017 en un 3,86% a Alacant i en un 2,74% a València

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a implantar un conjunt de mesures per a reduir l’índex de frau que es registra en les línies en servici del TRAM d’Alacant i que també s’aplicaran en Metrovalencia.
 
Entre les mesures proposades s’ha establit l’increment dels suplements o sancions per viatjar sense títol de transport, que passarà de 50 a 100 euros, a partir del pròxim 1 d’abril. A més es realitzarà una nova planificació i intensificació dels controls que de manera habitual es realitzen en trens i tramvies, comptant amb la col·laboració de la Policia Autonòmica.
 
Les mesures contra el frau també comprenen diferents accions organitzatives i tècniques, com la promoció de la targeta portamonedes TuiN en les seues distintes modalitats, la instal·lació progressiva de línies de validació en les estacions de superfície o l’automatització de l’obertura i tancament dels vestíbuls de superfície.
 
Este conjunt de mesures es complementaran amb les pròximes campanyes informatives i altres accions de conscienciació i comunicació que realitzarà l’empresa pública, amb l’objectiu d’informar els clients.
 
TRAM d’Alacant va tancar el passat exercici amb un índex de frau estimat del 3,86% en el conjunt de les seues línies. Per part de Metrovalencia es va registrar en 2017 un índex de frau estimat del 2,74% en el conjunt de les seues línies. Este percentatge representa la mitjana dels viatgers que accedixen de manera irregular als trens i tramvies, i que són detectats en els controls que de manera constant realitza el personal de l’empresa.
 
En 2017, com resultat dels diferents controls realitzats pel personal d’intervenció de FGV, a Alacant es van imposar un total de 1.708 suplements o sancions econòmiques i 8.559 en Metrovalencia.
 
Els suplements emesos corresponen a persones que viatgen sense el títol de transport, no ho han validat a l’entrada, el títol no complix les seues condicions de validesa, té un contingut il·legible totalment o parcialment, ha caducat, o correspon a una zona diferent de la del viatge realitzat.
 
També es considera frau el d’aquelles persones que viatgen amb un títol de transport personalitzat suplantant a la seua titular o contravenint qualsevol altra norma d’ús, així com als que han recarregat el seu títol de transport en una targeta sense contacte de manera fraudulent.
 
Les persones a qui se’ls impose este suplement, que serà de 100 euros a partir de l’1 d’abril, tenen un termini de pagament de 30 dies naturals, amb el descompte del 50% dins dels primers 15 dies.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...