Data
25 de March de 2024

FGV interromp per obres la circulació entre les estacions de Paterna i Llíria de la Línia 2 de Metrovalencia del 28 de març al 8 d’abril

  • Les obres de construcció del nou baixador i duplicació de via en el polígon industrial de Fuente del Jarro obliguen a prestar servici alternatiu d’autobús entre estes parades
  • Esta actuació és finançada per Fons Europeus i compta amb un pressupost superior als 6,5 milions d’euros

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) interromprà la circulació ferroviària des del dijous 28 de març fins al 8 d’abril entre les estacions de Paterna i Llíria de la Línia 2 de Metrovalencia amb motiu de les obres de construcció del nou baixador i duplicació de via que es realitzen en el tram que discorre pel polígon industrial Fuente del Jarro.

Les dates de la realització dels treballs s’han triat per tractar-se del període vacacional de Setmana Santa, en el qual existixen més dies festius i no hi ha classes en col·legis, instituts i universitats, la qual cosa suposa un menor moviment d’usuaris.

Davant esta modificació, FGV ha disposat un servici alternatiu d’autobús entre Paterna i Llíria, amb les mateixes freqüències que el metro. Els autobusos realitzaran parada en les estacions afectades, excepte en els baixadors de La Vallesa, Entrepins, El Clot, Montesol i Fondo de Benaguasil).

Per a facilitar l’accés als autobusos, des d’FGV s’han establit dos rutes. La primera amb parada a Paterna, Santa Rita, Fuente del Jarro, La Canyada i L’Eliana, mentres que la segona enllaça Paterna amb L’Eliana, Gallipont-Torre del Virrei, La Pobla de Vallbona, Benaguasil i Llíria.

Durant este període el servici nocturn de Metrovalencia, previst per als divendres, dissabte i vespres de festius, finalitza a Paterna.

Està previst que el dimarts 9 d’abril la circulació de trens es realitze amb total normalitat, una vegada finalitzats els treballs.

Tots aquells usuaris que desitgen ampliar la informació d’horaris i freqüències d’este servici poden consultar en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia, en facebook/metrovalencia.fgv i en l’app oficial de Metrovalencia.

Actuacions en Fuente del Jarro

L’actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

Els treballs que executa actualment FGV es concreten fonamentalment en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador de Fuente del Jarro fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’un nou baixador.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadores) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

Pas inferior

Com a part d’este projecte s’ha incorporat també un pas inferior per als vianants adossat al nou baixador com a pas d’encreuament entre andanes per als usuaris. Este pas inferior estarà habilitat per a facilitar l’accés, per als vianants i amb bicicleta, des de tots dos costats del polígon industrial.

La instal·lació tindrà unes dimensions de 12 metres de llarg i 3 d’ample i estarà senyalitzada per a garantir un accés segur i organitzat a les andanes. Es podrà accedir al pas inferior des de les escales i rampes de les andanes (habilitades per a bicicletes i Persones de Mobilitat Reduïda) i en tots dos sentits del carrer.

Notícies relacionades

02 - 04 - 2024

Metrovalencia supera els 10,5 milions de viatgers al març i aconseguix el millor resultat mensual de la seua història

Les xifres obtingudes representen un increment del 6,63% respecte al mateix període del passat any El 16 de març ha...
31 - 03 - 2024

Els joves menors de 31 anys van realitzar el 38% dels desplaçaments de Metrovalencia en 2023 gràcies al Abonament Jove

L'Abonament Jove Gratuït va registrar 34,6 milions de viatges i s'ha convertit en el títol de transport més utilitzat l'any...
29 - 03 - 2024

Un 89% dels usuaris de Metrovalencia accedix directament a la seua estació o parada sense utilitzar un altre mitjà de transport

Estos clients empren 6,6 minuts de mitjana des del seu punt d'origen fins a FGV i 6,8 minuts des del...