Data
19 de August de 2017

FGV licita el manteniment dels ascensors i escales mecàniques de la xarxa de Metrovalencia

El nou contracte compta amb un import de licitació de 9.147.722,93 euros i contempla un període inicial de quatre anualitats

La xarxa de València i la seua àrea metropolitana compta amb 85 ascensors i 137 escales mecàniques

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el nou contracte del servici de conservació i manteniment de tots els equips elevadors, 85 ascensors i 137 escales mecàniques, de la xarxa de Metrovalencia; segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’import de licitació ascendeix a 9.147.722,21 euros, IVA inclòs, per un termini de quatre anualitats prorrogables.
 
Amb aquest nou servici de manteniment, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador es marca com a objectiu incrementar les condicions de fiabilitat i disponibilitat d’aquests equips i millorar així les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen Metrovalencia.
 
Aquest plec es licita en un sol lot per a reduir la complexitat de comptar amb diferents contractes de manteniment i afavorir la interdependència dels treballs a realitzar, optimitzant mitjans i recursos que garanteixen uns millors resultats.
 
De manera que aquest contracte contempla millores i modificacions substancials respecte a la cobertura del servici prestat d’equips d’ascensors i escales mecàniques, per a donar resposta a les necessitats del client, millorant les instal·lacions i la mobilitat en aquestes, tenint en compte el compliment de les actuals normatives d’accessibilitat.
 
El nou plec inclou treballs nocturns, fora de l’horari comercial per a afectar com a mínim possible al viatger; cobertura total de les reparacions d’avaries, desgastos, problemes funcionals, així com els derivats d’accidents, actes vandàlics o incidències meteorològiques; manteniment de les condicions de seguretat d’aquests equips en funció de l’establert en la norma UNE-EN-115-2.
 
A més s’ha inclòs un manteniment de cicle llarg d’escales mecàniques que permetrà prolongar la seua vida útil en perfectes condicions i que s’acompanya d’un programa de modernització i substitució d’ascensors que permeta donar resposta al compromís d’accessibilitat universal de FGV i eficiència energètica. Aquest contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50 %, reducció d’agents contaminants, i la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa i servici.
 
FGV també ha incorporat la millora de les condicions d’accessibilitat d’aquests equips per a respondre així a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats i/o mobilitat reduïda, que han traslladat a FGV la necessitat d’instal·lar, entre altres mesures, equips de comandaments a distància en els ascensors, que permeten a les persones amb discapacitat maniobrar l’ascensor per si mateixa sense necessitat d’ajuda.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...