Data
19 de August de 2017

FGV licita el manteniment dels ascensors i escales mecàniques de la xarxa de Metrovalencia

El nou contracte compta amb un import de licitació de 9.147.722,93 euros i contempla un període inicial de quatre anualitats

La xarxa de València i la seua àrea metropolitana compta amb 85 ascensors i 137 escales mecàniques

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat el nou contracte del servici de conservació i manteniment de tots els equips elevadors, 85 ascensors i 137 escales mecàniques, de la xarxa de Metrovalencia; segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). L’import de licitació ascendeix a 9.147.722,21 euros, IVA inclòs, per un termini de quatre anualitats prorrogables.
 
Amb aquest nou servici de manteniment, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador es marca com a objectiu incrementar les condicions de fiabilitat i disponibilitat d’aquests equips i millorar així les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen Metrovalencia.
 
Aquest plec es licita en un sol lot per a reduir la complexitat de comptar amb diferents contractes de manteniment i afavorir la interdependència dels treballs a realitzar, optimitzant mitjans i recursos que garanteixen uns millors resultats.
 
De manera que aquest contracte contempla millores i modificacions substancials respecte a la cobertura del servici prestat d’equips d’ascensors i escales mecàniques, per a donar resposta a les necessitats del client, millorant les instal·lacions i la mobilitat en aquestes, tenint en compte el compliment de les actuals normatives d’accessibilitat.
 
El nou plec inclou treballs nocturns, fora de l’horari comercial per a afectar com a mínim possible al viatger; cobertura total de les reparacions d’avaries, desgastos, problemes funcionals, així com els derivats d’accidents, actes vandàlics o incidències meteorològiques; manteniment de les condicions de seguretat d’aquests equips en funció de l’establert en la norma UNE-EN-115-2.
 
A més s’ha inclòs un manteniment de cicle llarg d’escales mecàniques que permetrà prolongar la seua vida útil en perfectes condicions i que s’acompanya d’un programa de modernització i substitució d’ascensors que permeta donar resposta al compromís d’accessibilitat universal de FGV i eficiència energètica. Aquest contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50 %, reducció d’agents contaminants, i la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa i servici.
 
FGV també ha incorporat la millora de les condicions d’accessibilitat d’aquests equips per a respondre així a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats i/o mobilitat reduïda, que han traslladat a FGV la necessitat d’instal·lar, entre altres mesures, equips de comandaments a distància en els ascensors, que permeten a les persones amb discapacitat maniobrar l’ascensor per si mateixa sense necessitat d’ajuda.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...