Data
02 de January de 2017

FGV manté en 2017 el preu de tots els títols de transport de Metrovalencia i TRAM d´Alacant

Amb esta mesura de la Conselleria d’Obres Públiques, es vol potenciar l’ús del transport públic i afavorir una mobilitat a l’abast de tots els ciutadans

Afecta els títols de transport integrats de l’Àrea de València, així com als servicis públics de transport prestats per FGV, el sistema TAM a Alacant i el TRAM en Castelló

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha decidit, per segon any consecutiu, mantenir els preus del transport públic en el seu objectiu de potenciar-ne l’ús i afavorir així una mobilitat més sostenible i a l’abast de tots els ciutadans.

Així, per a l’any 2017 continuen congelades les tarifes dels títols de transport integrats de l’àrea de València en els serveis específics de metrobús, així com les dels serveis públics de transport prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), a través de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, les del sistema TAM a Alacant i les del TRAM a Castelló.

D’aquesta manera, el bo de transport de 10 viatges amb dret a transbord i d’ús en la zona A d’EMT i FGV-Metrovalencia es manté a 9 euros, i a 4 euros, el títol temporal per dies T-1. L’abonament mensual, vàlid segons zones, continua oscil·lant entre els 45 euros de la zona A/B/C i els 79,10 euros de la zona ABCD.

A aquests bons s’uneix enguany el títol integrat de transport en les zones A i B de l’àrea metropolitana de València, denominat bo transbord AB, vàlid per a utilitzar de manera combinada els serveis de Metrovalencia, Metrobús i EMT. El preu estipulat per al bo de 10 viatges és de 15,50 euros, i permet fer un transbord durant els 90 minuts següents a la primera validació.

Les tarifes de Metrovalencia mantenen el preu del bitllet senzill i el bonometro, títol més utilitzat pels viatgers, que continuaran costant per a una sola zona 1,50 euros i 7,20 euros, respectivament.

En el TRAM d’Alacant, els títols propis corresponents a les zones B/C/D/E/F costaran igual que enguany 1,35 euros en una zona, i el bo 10 s’adquirirà a 7,60 euros.

Al seu torn, FGV continuarà oferint els títols i avantatges per a jóvens, majors, pensionistes, persones amb discapacitat i famílies nombroses i monoparentals sense pujar els preus.

També continuen sense canvis les tarifes del TAM que integra les xarxes de transport col·lectiu en l’àmbit metropolità d’Alacant i que afecten els serveis integrats de transport urbà, així com els serveis del TAM que connecten la ciutat d’Alacant amb Mutxamel, Sant Vicent del Raspeig, el Campello i Sant Joan d’Alacant, i els serveis ferroviaris prestats per FGV en aquest àmbit, a través del TRAM d’Alacant. Les tarifes dins del sistema TAM es mantenen en 1,45 euros per al bitllet senzill; 8,70 euros per a la targeta Móbilis Multiviatge, amb 10 viatges; 21,20 euros, els 30 viatges de la targeta Móbilis Jove, i 16,50 euros, els 30 viatges de la targeta per a escolars.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...