Data
25 de September de 2017

FGV millora les condicions d’accessibilitat de l’estació de Torrent de Metrovalencia

L’empresa pública ha solucionat els problemes existents en les rampes per a facilitar el pas dels usuaris

Les obres s’emmarquen en el Pla de Manteniment de reparació de xicotets desperfectes, dotat amb 1,1 milions d’euros per a dos anys

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha millorat les condicions d’accessibilitat de l’estació de Torrent de Metrovalencia, en solucionar els problemes existents en les rampes d’aquesta instal•lació, situades en l’andana en el qual es troba l’edifici, que no s’adaptaven totalment les noves normatives vigents en la matèria.

Metrovalencia va posar el passat any en marxa un pla de manteniment preventiu, correctiu i d’execució d’obres accessòries de reparació de xicotets desperfectes amb la finalitat de garantir la conservació d’edificis, estacions i baixadors de metro i parades de tramvia. Amb aquesta finalitat, FGV està destinant 1,1 milions d’euros, IVA inclòs, entre el passat exercici i l’actual.

D’aquesta manera, es reparen aquells desperfectes que excedeixen del manteniment ordinari, com els causats per vandalisme, diversos despreniments, trencaments greus o rehabilitacions de diferent índole, al mateix temps que s’executen xicotetes obres i reformes enfocades a assegurar l’habitabilitat de les instal•lacions o corregir certs aspectes funcionals o estructurals d’aquestes.

Instal•lacions incloses

Les dependències objecte de l’actuació són 36 estacions de metro en superfície i 24 baixadors, que comprén el mateix edifici de les estacions i altres dependències exemptes destinades a locals tècnics o magatzem, andanes i els seus accessos, mobiliari urbà, tancaments i tots els elements arquitectònics, urbanístics, aparcaments i jardins propietat de FGV.

També s’actua sobre 35 estacions subterrànies, en tots els seus elements estructurals i arquitectònics que constitueixen els accessos des de superfície, vestíbuls, andanes, cambres tècniques o destinats a personal, sense incloure les vies ni els túnels.

A més, s’han inclòs les 42 parades de tramvia, en tots els elements existents entre els extrems d’andanes, incloses les rampes d’accés als mateixos i el mobiliari urbà existent entre ells. Amb aquestes obres, s’actua sobre les 137 estacions, baixadors i parades que posseeix la xarxa de Metrovalencia.

Finalment, el pla també afecta als denominats edificis tècnics -els destinats a contenir instal•lacions de subestacions elèctriques o enclavaments ferroviaris o tramviaris-, així com els seus recintes i accés; als immobles administratius i de servei, als tallers i cotxeres a València Sud, Machado, Tarongers, a l’antiga estació de Palmaret i als antics tallers de Torrent. També estarà inclosa qualsevol propietat patrimonial de FGV en la província de València.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...