Data
26 de February de 2019

FGV obri novament al públic la parada de La Isleta del TRAM d’Alacant el pròxim 28 de febrer

La obertura es realitza de manera prèvia a la finalització de les obres del túnel de Serra Grossa  

Este baixador tancat des del passat mes de setembre pertany a les Línies 1, 3 i 4

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obrirà al públic la parada de La Isleta del TRAM d’Alacant el pròxim 28 de febrer. El baixador estava fora de servei des del passat mes de setembre com a conseqüència de les obres que es duen a terme en el túnel de Serra Grossa.

El baixador s’obrirà al públic des de primera hora del matí i de manera prèvia a la finalització de les obres que FGV està executant per a posar en servei la segona via del túnel de Serra Grossa. 
 
Esta parada és utilitzada per les línies del TRAM d’Alacant que unixen en ambdós sentits Luceros amb Platja de Sant Joan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1).  Està previst que el baixador preste també servieien la futura Línia 5, que unirà Porta del Mar i Plaza de la Coruña a partir del mes de juny. 
 
Característiques del túnel
 
Les obres del túnel de Serra Grossa compten amb un pressupost total de 33,1 milions d’euros i al desembre es va obrir a la circulació una de les vies, una vegada completada la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Una vegada completades les obres del túnel, el tràfic tramviari i ferroviari circularà en ambdós sentits per este tram. Posteriorment la Generalitat convertirà en Via Verda el tram que queda sense ús ferroviari.
 
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La Vila Joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i L Isleta.
 
Estes obres, paralitzades des de 2013 per l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, es van reiniciar a l’octubre de 2017 per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador.
 
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...