Data
19 de December de 2018

FGV posa en servici el nou accés i línia de validació de l’estació de Paiporta de Metrovalencia

S’han instal·lat controls d’accés, interfonos, portes giratòries antivandàliques i cambres de vídeo, a més de tancar el recinte
 
Els treballs han comptat amb un pressupost de 234.513,28 euros, IVA inclòs

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha posat en servici el nou accés i línia de validació en l’estació de Paiporta de Metrovalencia (Línies 1, 2 i 7), treballs que han comptat amb un pressupost en 234.513,28 euros, IVA inclòs.

La dita actuació ha consistit en el tanca de l’accés a l’estació, per la qual cosa, d’esta manera, el pas queda limitat exclusivament als viatgers del metro, amb la qual cosa es reduïx el risc de qualsevol tipus d’incidència, al restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal·lacions.

El tanca de l’estació conté la instal·lació d’un control d’accessos (quatre en l’edifici i dos més en l’accés a l’andana contrària –direcció Picanya-, amb la característica que són portes grans giratoris antivandàlics), així com interfonos (tres més per a complementar el ja existent) i cambres de vídeo (una per a reforçar l’actual dispositiu instal·lat en l’edifici i dos més en els nous portes grans giratoris), la qual cosa també redundarà en la disminució del frau.

A més, s’ha condicionat una marquesina en el costat de Picanya i una altra en l’andana de l’edifici principal, al mateix temps que s’ha tanca l’accés, rodejant dita immoble i l’andana contrària, amb la seua prolongació fins al pas inferior, pel qual es desplacen els transeünts a partir d’ara. L’esmentat pas inferior permet franquejar la línia ferroviària davall les vies i facilita la via d’accés, tant al cementeri de Paiporta, com a un ecoparc de reciclatge.

L’empresa pública considera esta actuació com de “molt alta prioritat”, tal com arreplega “l’Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia”. Este estudi es fonamenta en una sèrie d’indicadors que permeten planificar les actuacions a portar cap en els pròxims exercicis, d’una manera objectiva i contrastada.

Paiporta és una estació en superfície, per la que circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers -en 2017 va registrar més d’un milió d’usuaris-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...