Data
06 de August de 2017

FGV rehabilitarà el túnel de Loma de Rejas i Carrichal de la Línia 1 del TRAM d’Alacant

L’actuació adequarà la instal•lació a criteris de seguretat ferroviària per a assegurar el pas dels trens després de les pluges de l’hivern

El pas subterrani, entre El Campello i La Vila Joiosa, té un pressupost inicial de 105.802 euros, IVA inclòs

L’actuació es basarà en la neteja i millora del talús, la col•locació d’una malla de protecció i la construcció d’un mur

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació del projecte de rehabilitació del túnel de Loma de Rejas i Carrichal pertanyent a la Línia 1 del TRAM d’Alacant, situat entre El Campello i La Vila Joiosa.

L’import de licitació, segons ha publicat aquesta setmana el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), és de 105.802 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de tres mesos després de l’adjudicació i firma del contracte.

Aquesta acció forma part dels treballs d’adequació del túnel de Loma de Rejas i Carrichal a criteris de seguretat ferroviària, segons indica la normativa actual, que garantisquen el pas segur dels trens en el tram comprés entre les dues poblacions esmentades, un dels què més dificultats orogràfiques presenta a causa dels pendents.

A més, aquesta acció respon a les deficiències que va patir la infraestructura del túnel a causa de les intenses pluges que es van succeir el passat hivern, provocant dificultats d’accés.

En concret, els treballs es concretaran en la neteja i sanejament de talús existent per valor de 34.557 euros; la col•locació d’una malla de protecció per 50.820 euros; i la construcció d’un mur per 20.424 euros, totes les obres amb IVA inclòs. Així mateix, entre altres actuacions, també es preveu l’estudi d’un nou sistema de ventilació mecanitzat.

Junt amb la licitació per al sanejament de talús en el Túnel de Loma de Rejas i Carrichal de la Línia 1 del TRAM d’Alacant, FGV va iniciar prèviament el procés de licitació per a la redacció d’un projecte de rehabilitació d’aquest túnel. L’import de licitació ascendeix a 96.800 euros, IVA inclòs, amb un termini d’execució de 4 mesos.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...