Data
23 de February de 2023

FGV remodelarà l’entorn de l’estació de Carlet de Metrovalencia per a dotar-la de nous accessos i línies de validació

  • La directora-gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha explicat a l’alcaldessa de la localitat, Lola Navarro, el projecte a desenvolupar
  • FGV està construint en la principal estació del municipi una plataforma fixa per a Persones de Mobilitat Reduïda

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) remodelarà l’entorn de l’estació de Carlet per a dotar-la de nous accessos i línies de validació. Aquest projecte forma part del pla d’actuacions previst en 32 estacions de superfície de Metrovalencia i 12 del TRAM d’ Alacant.

La directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, s’ha reunit hui amb l’alcaldessa de Carlet, Lola Navarro, per a explicar-li els detalls del projecte, que recull la millora de les condicions d’accessibilitat a l’edifici, el seu clos i la instal·lació d’una línia de validació per a les persones usuàries.

“Una vegada presentat el projecte a l’ajuntament, FGV aquesta en disposició d’iniciar els tramites per a licitar l’obra i condicionar tant els accessos com l’entorn de l’estació”, ha explicat la directora gerent.

FGV s’ha compromés també a millorar les condicions de l’actual aparcament, situat al costat de l’estació, així com millorar i ampliar el tancament del traçat de la línia al llarg del municipi.

Plataformes per a PMR

Al seu torn, la directora gerent ha assenyalat que FGV ha iniciat les obres per a instal·lar en l’estació de Carlet la plataforma fixa per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) que facilitar l’accessibilitat d’aquest col·lectiu en el trànsit entre l’andana i els trens.

FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències actuals en vigor i garanteix una distància no superior als 2 cm en altura i 2’5 en amplària.

Edifici de l’estació

FGV va cedir en 2014 a l’ajuntament de Carlet l’ús de l’edifici de l’estació de Carlet i el consistori ha avançat que té previst continuar les obres d’adequació del mateix per a garantir el seu ús per part de les veïnes i veïns del municipi.

L’estació, obra de l’arquitecte Francisco Mora Berenguer en 1925, és d’estil eclèctic tardà amb trets modernistes barrejats amb elements típics del regionalisme de l’època. Es compon de dos cossos principals, la sala d’espera i la torre, i un altre secundari de menor altura. La primera planta de tot l’edifici ve unificada per una utilització en bandes ressaltades de dues rajoles de diferent coloració. La segona planta, inexistent en l’ala secundària, ve enèrgicament diferenciada entre la torre i el cos central.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...