Data
23 de February de 2023

FGV remodelarà l’entorn de l’estació de Carlet de Metrovalencia per a dotar-la de nous accessos i línies de validació

  • La directora-gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha explicat a l’alcaldessa de la localitat, Lola Navarro, el projecte a desenvolupar
  • FGV està construint en la principal estació del municipi una plataforma fixa per a Persones de Mobilitat Reduïda

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) remodelarà l’entorn de l’estació de Carlet per a dotar-la de nous accessos i línies de validació. Aquest projecte forma part del pla d’actuacions previst en 32 estacions de superfície de Metrovalencia i 12 del TRAM d’ Alacant.

La directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, s’ha reunit hui amb l’alcaldessa de Carlet, Lola Navarro, per a explicar-li els detalls del projecte, que recull la millora de les condicions d’accessibilitat a l’edifici, el seu clos i la instal·lació d’una línia de validació per a les persones usuàries.

“Una vegada presentat el projecte a l’ajuntament, FGV aquesta en disposició d’iniciar els tramites per a licitar l’obra i condicionar tant els accessos com l’entorn de l’estació”, ha explicat la directora gerent.

FGV s’ha compromés també a millorar les condicions de l’actual aparcament, situat al costat de l’estació, així com millorar i ampliar el tancament del traçat de la línia al llarg del municipi.

Plataformes per a PMR

Al seu torn, la directora gerent ha assenyalat que FGV ha iniciat les obres per a instal·lar en l’estació de Carlet la plataforma fixa per a Persones de Mobilitat Reduïda (PMR) que facilitar l’accessibilitat d’aquest col·lectiu en el trànsit entre l’andana i els trens.

FGV ha desenvolupat un model propi de plataforma que supera àmpliament les exigències actuals en vigor i garanteix una distància no superior als 2 cm en altura i 2’5 en amplària.

Edifici de l’estació

FGV va cedir en 2014 a l’ajuntament de Carlet l’ús de l’edifici de l’estació de Carlet i el consistori ha avançat que té previst continuar les obres d’adequació del mateix per a garantir el seu ús per part de les veïnes i veïns del municipi.

L’estació, obra de l’arquitecte Francisco Mora Berenguer en 1925, és d’estil eclèctic tardà amb trets modernistes barrejats amb elements típics del regionalisme de l’època. Es compon de dos cossos principals, la sala d’espera i la torre, i un altre secundari de menor altura. La primera planta de tot l’edifici ve unificada per una utilització en bandes ressaltades de dues rajoles de diferent coloració. La segona planta, inexistent en l’ala secundària, ve enèrgicament diferenciada entre la torre i el cos central.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...