Data
07 de April de 2024

FGV reobri el dimarts 9 el servici ferroviari entre les estacions de Paterna i Llíria i les de Torrent i Picassent de Metrovalencia

  • Les obres de construcció del nou baixador i duplicació de via en el polígon industrial de Font del Jarro continuen sense afectar la circulació
  • Els treballs del nou encreuament de vies en Col.legi El Vedat finalitzen la seua actual fase de construcció
  • El servici ferroviari es normalitzarà des de primera hora del matí en les zones afectades de les Línies 1 i 2

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) reobrirà la circulació ferroviària el dimarts 9 d’abril entre les estacions de Paterna i Llíria de la Línia 2 de Metrovalencia una vegada concloses les obres que afecten el servici del metro per la construcció del nou baixador i duplicació de via que es realitzen en el tram que discorre pel polígon industrial Font del Jarro.

D’altra banda, també es reobrirà al trànsit ferroviari el tram comprés entre Torrent i Picassent, tancat en l’actualitat per treballs de millora en el baixador de Col.legi El Vedat de la Línia 1 de Metrovalencia (Bétera-Castelló).

Totes dues obres s’han desenvolupat en estes dates per tractar-se del període vacacional de Setmana Santa i Pasqua, en el qual existixen més dies festius i no hi ha classes en col·legis, instituts i universitats, la qual cosa suposa un menor moviment d’usuaris.
Cal recordar que el tall de la circulació de Metrovalencia s’ha vist substituït per servicis alternatiu d’autobusos entre les estacions implicades, tant en la Línia 1 com en la Línia 2.

Actuacions en Font del Jarro

L’actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

Els treballs que executa actualment FGV es concreten fonamentalment en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador de Font del Jarro fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’un nou baixador.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

Actuacions en Col·legi El Vedat

L’obres del nou encreuament de vies que executarà al costat del apedaero del Co·legi El Vedat compta amb un pressupost de 2,4 milions d’euros, i són finançada amb Fons Europeus. A més de les obres actuals, orientades a la instal·lació de l’encreuament de vies, es requerix la construcció de dos noves vies i l’adequació de la catenària existent per a concloure el projecte.

També s’ha previst la demolició de l’única andana existent i la construcció de noves andanes per a cada sentit. En el projecte s’han tingut en compte tots els requeriments d’accessibilitat, així com la instal·lació dels equipaments necessaris (màquina expenedora de bitllets, sistema de videovigilància, sistema de megafonia i teleindicadors).

Notícies relacionades

24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
28 - 04 - 2024

Metrovalencia va atendre l’any passat més de 128.000 usuaris a través del telèfon gratuït i els intèrfons d’estacions i parades

Els viatgers poden sol·licitar informació i buidar dubtes en el 900 46 10 46 o en els 350 dispositius instal·lats...
25 - 04 - 2024

Metrovalencia modifica el diumenge el seu servici de tramvia amb motiu de la ‘Volta Ciclista a Espanya Femenina’ i la ‘15K València Oberta a la Mar’

El dia 28 s'interrompen les circulacions en les línies 4, 6, 8 des de les 8.50 fins a les 10.20...