Data
24 de November de 2018

FGV reobri els ascensors de l’estació d’Avinguda del Cid després de concloure els treballs de manteniment

L’objectiu és incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els servicis de Metrovalencia
 
La revisió d’instal·lacions aconseguirà a 17 ascensors i a 48 escales mecàniques

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha reobert els tres ascensors de l’estació d’Avinguda del Cid de Metrovalencia després de concloure els treballs de manteniment previstos.
 
FGV ha iniciat este mes un pla de millora de les condicions tècniques d’ascensors i escales mecàniques de les estacions de Metrovalencia. L’objectiu d’estos treballs és renovar aquells equips més obsolets o que patixen major desgast i garantir unes millors condicions de funcionament, disponibilitat i fiabilitat.
 
Estes actuacions estan incloses en el contracte de manteniment i conservació d’estos equips, en vigor des del passat mes d’abril i que compta amb una dotació econòmica de 7.258.615 euros, IVA inclòs, i un termini de quatre anualitats amb possibilitat de pròrroga de dos anys més. Les actuacions previstes estan adaptades als paràmetres de seguretat establits per la norma UNE-EN-115-2.
 
Amb estes intervencions, la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador es marca com a objectiu incrementar les condicions de mobilitat i accessibilitat dels clients que utilitzen els servicis de Metrovalencia.
Renovació d’ascensors
Com a part d’estos treballs de manteniment i conservació, està prevista la substitució dels ascensors més obsolets. El contracte contempla una substitució programada dels equips hidràulics per equips elèctrics, amb reduccions de consum energètic superiors al 50% i d’agents contaminants, així com la millora de les prestacions, no sols en fiabilitat i disponibilitat, sinó en rapidesa i servici.
El nombre d’ascensors en què està previst intervindre en este període de sis anys és de 17.
 
L’execució d’estos treballs es va a desenrotllar en terminis d’entre 15 i 20 dies, per estació, realitzant la substitució simultanieja de tots els ascensors d’una mateixa estació, a fi d’acurtar els temps en què eixa estació deixara de ser accessible. Els nous equips vénen dotats dels últims elements per a garantir millors condicions d’accessibilitat i seguretat.
 
La millora de les condicions d’accessibilitat dels ascensors és un dels objectius que ha establit FGV per a respondre a les demandes plantejades per part d’associacions i persones amb discapacitats o mobilitat reduïda, que han traslladat a l’empresa pública la necessitat d’instal·lar, entre altres mesures, equips de comandaments a distància en els ascensors, que permeten accedir a l’ascensor, sense necessitat d’ajuda.
 
En este sentit, el nou contracte de manteniment permet anar incorporant gradualment millores en els ascensors, com a senyalització braille, informació sonora, barreres de detecció o substitució d’enllumenats per led, entre altres.
 
Al mateix temps FGV està estudiant la forma d’incrementar l’accessibilitat en les seues estacions, amb diferents alternatives, plantejant-se la possibilitat en les més transitades de duplicar ascensors, instal·lant doble cabina en els buits dels mateixos.
 
Escales automàtiques
Respecte a les escales automàtiques, les actuacions formen part del manteniment de cicle llarg d’estos mecanismes de la xarxa, dirigit a prolongar la vida útil d’estos equips en perfectes condicions i que suposen un rejoveniment dels equips, substitució de totes les peces sotmeses a desgast i envelliment, a fi de restablir les seues prestacions originals de fiabilitat i disponibilitat, amb menys cost i molèsties als usuaris.
 
Les primeres actuacions s’han realitzat en els accessos al carrer a Xàtiva i Colón, i, actualment, s’estan escometent els treballs de manteniment d’altres dos escales mecàniques a Xàtiva, en concret les de pujada i baixada en el vestíbul secundari que comuniquen amb les andanes.
 
A més, prosseguixen els treballs en l’estació d’Àngel Guimerà en dos escales mecàniques de baixada en l’accés del carrer Palleter. El nombre total d’escales mecàniques a renovar en sis anys és de 48.
Altres millores
Totes les actuacions en ascensors i escales mecàniques  contemplen incorporar el sistema MAX de Thyssenkrupp Elevadors, el primer sistema de manteniment predictivo, a temps real, en la indústria dels ascensors, que per primera vegada es va a incorporar també a escales mecàniques, la qual cosa suposa una innovació a nivell mundial.
 
El mateix contracte de manteniment contempla també millores i modificacions substancials respecte de la cobertura del servici prestat d’equips d’ascensors i escales mecàniques, atenent al compliment de les actuals normatives d’accessibilitat i la millora de les instal·lacions.
 
Els treballs programats de manteniment dels equips passen quasi en la seua totalitat a realitzar-se en horari no comercial, per a afectar com a mínim possible al client, i s’augmenta substancialment la cobertura de les reparacions, ja siguen per desgastos, vandalismes o incidències, la qual cosa reduirà els temps de desocupació dels equips avariats.
 
A més, el nou contracte establix la millora contínua en els nivells de disponibilitat i fiabilitat dels equips, que en l’actualitat es troben en valors del 98,5 % per al conjunt d’equips, i del 99,23 % en la disponibilitat individual dels ascensors.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...