Data
11 de February de 2020

La Generalitat destina 3,2 milions d’euros al manteniment d’estacions i edificis de Metrovalencia

Les actuacions previstes inclouen treballs preventius, correctius i les obres necessàries per a garantir la conservació de les instal·lacions

El contracte inclou també treballs en la futura Línia 10 i un Servei d’Atenció 24 hores per a solucionar avaries urgents en tota la xarxa

La Generalitat destinarà més de 3,2 milions d’euros, IVA inclòs, a les actuacions de manteniment preventiu, correctiu i obres accessòries en les 138 estacions, baixadors, parades i 42 edificis tècnics i administratius de Metrovalencia.

Les intervencions previstes corresponen  a un període de tres anys, de 2020 a 2022, a fi de garantir la correcta conservació de les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a la província de València
 
Amb els treballs previstos FGV està en condicions d’executar el seu pla de manteniment dels edificis i instal·lacions, al mateix temps que permet resoldre xicotets desperfectes en els 156 quilòmetres de xarxa.
 
El conjunt d’actuacions també comprén el manteniment de la futura Línia 10 i un Servei d’Atenció 24 hores per a avaries urgents.
 
Els edificis objecte d’este contracte són les estacions de superfície i  baixadors del metro, incloent-hi els edificis (locals tècnics, magatzems…) on els haguera, andanes, accessos, mobiliari urbà, tanques, aparcaments, jardins i tots aquells elements propietat de FGV.
 
També s’inclouen les estacions subterrànies, amb tots els elements estructurals i arquitectònics que constitueixen els accessos des de superfície, vestíbuls, andanes i quarts tècnics o destinats a personal,  i les parades de tramvia.
 
A més, este servei de manteniment inclou la reparació de desperfectes  provocats per vandalisme, despreniments, ruptures greus o rehabilitacions. Quant a les obres accessòries, es dedicarà un import a l’execució de xicotets treballs i reformes enfocades a assegurar l’habitabilitat o corregir certs aspectes funcionals o estructurals de les mateixes.
 
Finalment, s’incorporen al contracte els edificis tècnics destinats a contindre instal·lacions de subestacions elèctriques o enclavaments ferroviaris o tramviaris, així com els seus recintes i accessos, i els edificis administratius i de serveis, tallers, cotxeres i edificis tècnics existents en els complexos de València Sud, Machado i Tarongers, l’antiga estació de Palmaret i els antics Tallers de Torrent.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...