Data
16 de October de 2019

La Generalitat inicia el programa de visitas educativas a las instalaciones de Metrovalencia de este curso

Los alumnos del Colegio Público José Soto Micó han realizado un   recorrido por la sede de València Sud 

Metroescola cumple este curso sus 10 años enseñando a los escolares cómo funciona la red de metro y tranvía 

La Generalitat ha iniciat un curs més les activitats del programa educatiu de Metrovalencia, dirigit a estudiants de Primària. Els xiquets i xiquetes de 5t de Primària del Col·legi Públic José Soto Micó de València han sigut els protagonistes de Metroescola en esta primera visita.

Este curs Metroescola complix el seu desé aniversari. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va posar en marxa este programa educatiu, dirigit als escolars de fins a 12 anys pertanyents al cicle de Primària, amb la finalitat d’ensenyar el funcionament de la xarxa de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana.
 
Amb esta iniciativa es pretén mostrar als més jóvens i futurs usuaris la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats i els seus entorns.
 
Els alumnes del centre José Soto Micó s’han traslladat amb metro a València Sud, seu de FGV, des de l’estació de Patraix. Durant el recorregut, els assistents han aprés, acompanyats pel personal de FGV, com moure’s per una estació; distingir quina línia utilitzar per a arribar a la seua destinació; els elements d’accessibilitat existents i senyalització; els dispositius de seguretat instal·lats; i les normes bàsiques de convivència i respecte a la resta d’usuaris.
 
Ja en València Sud, se’ls ha explicat què és i què fa FGV, les característiques de la xarxa de Metrovalencia, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compta, els trens i tramvies de què disposa i la importància d’un transport públic sostenible.
 
Posteriorment han visitat el Lloc de Comandament per a conéixer el funcionament i control de la circulació de trens i tramvies; el dispositiu de seguretat ciutadana; i el centre d’atenció al viatger.
 
El recorregut per les instal·lacions ha continuat en una unitat de metro. Des de la pròpia cabina, l’alumnat ha pogut conéixer com funciona un tren i els elements que possibiliten la seua conducció.
 
Per a finalitzar la visita, els escolars s’han desplaçat fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia.
 
Durant el curs escolar 2018-19, Metroescola va rebre la visita de 877 escolars en les seues instal·lacions, repartits en 23 grups pertanyents a 17 col·legis distints, pertanyents a municipis com València, Picanya, Paterna, Torrent, Chiva, Manises, Alaquàs, Benetússer i l’Eliana.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...