Data
27 de May de 2020

La Generalitat licita les obres d’un nou pas inferior i la instal•lació d’ascensors en l’estació de Paiporta de Metrovalencia

Aquest projecte permet completar les actuacions de millora de les condicions de seguretat i accessibilitat  d’aquestes instal•lacions 

A la fi de 2018 es va posar en servei el tancament de l’edifici i una nova línia de validació per a limitar el pas només als viatgers   
 

 La Generalitat ha licitat les obres de construcció d’un nou pas inferior i la instal•lació de dos ascensors en l’estació de Paiporta de *Metrovalencia.

El pressupost de licitació de les actuacions previstes per *Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Paiporta ascendeixen 999.919,07 euros, IVA inclòs. El projecte contempla l’ampliació de la longitud de les andanes amb un recorregut per als vianants accessible per a persones de mobilitat reduïda (PMR)  fins a les portes d’accés als nous ascensors.
 
Els dos ascensors, un per andana, tindran capacitat per a 8 persones (630 quilograms) i seran aptes per a persones de mobilitat reduïda (PMR). També està prevista la construcció d’escales i d’un pas inferior, de manera que es condiciona un nou recorregut per als vianants que travessarà sota les vies entre les dues andanes, incrementant així les condicions de seguretat dels viatgers que passen d’un costat a un altre de l’estació.
 
A més, es completaran els tancaments i paviments necessaris, i es disposaran marquesines, per a la protecció dels usuaris enfront de les inclemències meteorològiques, així com equips de videovigilància.
 
Aquestes actuacions estan recollides en el “Estudi sobre la situació dels passos a nivell i passos entre andanes de la xarxa de Metrovalencia” elaborat per FGV  i que ha permés planificar les intervencions a realitzar en aquestes i altres estacions de la xarxa.
 
Actuacions prèvies a Paiporta
 
FGV ja va posar en servei, a la fi de 2018, un nou accés i línia de validació en aquesta estació, després d’invertir 234.513,28 euros, IVA inclòs. Aquesta actuació va permetre limitar  l’accés a l’estació, d’aquesta forma, el pas queda limitat exclusivament als viatgers del metro, amb el que actualment es redueix el risc de qualsevol mena d’incidència, en restringir-se de manera notable el pas de transeünts per les instal•lacions.
 
Paiporta és una estació en superfície, per la qual circulen trens de les Línies 1, 2 i 7 de Metrovalencia, amb un volum important de viatgers –superior al milió de viatgers anuals-, a més de comptar amb una freqüència de pas de trens molt elevada i en doble via.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...