Data
21 de September de 2023

La Generalitat ofereix demà en el Dia sense Cotxe transport gratuït en Metrovalencia

  • Els transports autonòmics realitzaran desplaçaments sense cost per a les persones usuàries amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat
  • La consellera Pradas anima a la ciutadania “a deixar el cotxe a casa i utilitzar el transport públic en l’aposta per una mobilitat equilibrada”

La Generalitat celebra demà divendres 22 de setembre el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia.

Aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mig segur.

En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha animat a la ciutadania “a deixar el cotxe aparcat a casa i utilitzar el transport públic com a prova indiscutible de l’aposta per una mobilitat equilibrada”.

Pradas ha assenyalat que, “en una data tan assenyalada com és el Dia sense Cotxe i dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, és una oportunitat d’avançar en el que una societat moderna com la valenciana ens exigeix, que és facilitar un transport públic de qualitat, eficient, sostenible, amb un respecte al medi ambient que el vehicle privat no pot oferir”.

En opinió de la consellera, la Generalitat està fent un “gran esforç” planificador i inversor per afavorir una mobilitat equilibrada “que ha de ser funcional, segura, universal i saludable”.

Accés gratuït

Amb motiu del Dia sense Cotxe i per a facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalencia estaran oberts, des de l’inici del servei a la finalització d’aquest.

En Metrovalencia, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.

 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...