Data
21 de September de 2023

La Generalitat ofereix demà en el Dia sense Cotxe transport gratuït en Metrovalencia

  • Els transports autonòmics realitzaran desplaçaments sense cost per a les persones usuàries amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat
  • La consellera Pradas anima a la ciutadania “a deixar el cotxe a casa i utilitzar el transport públic en l’aposta per una mobilitat equilibrada”

La Generalitat celebra demà divendres 22 de setembre el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia.

Aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mig segur.

En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha animat a la ciutadania “a deixar el cotxe aparcat a casa i utilitzar el transport públic com a prova indiscutible de l’aposta per una mobilitat equilibrada”.

Pradas ha assenyalat que, “en una data tan assenyalada com és el Dia sense Cotxe i dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, és una oportunitat d’avançar en el que una societat moderna com la valenciana ens exigeix, que és facilitar un transport públic de qualitat, eficient, sostenible, amb un respecte al medi ambient que el vehicle privat no pot oferir”.

En opinió de la consellera, la Generalitat està fent un “gran esforç” planificador i inversor per afavorir una mobilitat equilibrada “que ha de ser funcional, segura, universal i saludable”.

Accés gratuït

Amb motiu del Dia sense Cotxe i per a facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalencia estaran oberts, des de l’inici del servei a la finalització d’aquest.

En Metrovalencia, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.

 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...