Data
16 de July de 2022

La Generalitat ofereix prop de 200 tramvies diaris de Metrovalencia en direcció a les platges de la ciutat de València

  • Els diumenges del mes de juliol el servei de metro i tramvia és gratuït, gràcies a la iniciativa ‘Diumenges gratis’ de la Generalitat, des de l’inici del servei habitual fins a la finalització d’aquest
  • Les parades més pròximes són Neptú, Canyamelar, Platja Les Arenes i Platja Malva-rosa pertanyents a les Línies 4, 6 i 8 i enllaça amb el metro en les estacions d’Empalme, Benimaclet i Marítim

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), facilita durant el període estival l’accés a les platges de la ciutat de València de manera directa a través de les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia.

Les tres citades línies de tramvia (4, 6 i 8) compten amb parades pròximes a la façana marítima de la ciutat que permeten que prop de 200 serveis diaris faciliten l’accés des de primera hora del dia fins a la nit. Les parades de Neptú, Canyamelar, Platja Les Arenes i Platja Malva-rosa permeten accedir de manera directa a les platges de la ciutat.

El servei que ofereix Metrovalencia amb direcció a les platges compta amb freqüències de pas que oscil·len entre 5 i 10 minuts, en els principals trams de la xarxa tramviària i hores de major afluència.

A més, les línies de metro enllacen amb aquests serveis en l’estació de Marítim, que connecta les Línies 5 i 7 de metro amb les Línies 6 i 8 de tramvia, cada 10 minuts. Els usuaris també poden accedir al tramvia des de les estacions d’Empalme, a la qual arriben les Línies 1 i 2 de metro, i Benimaclet que uneix les Línies 3 i 9 amb els tramvies en direcció a la platja.

Diumenges gratuïts

Cal recordar que els diumenges del mes de juliol són gratuïts per a les persones usuàries de la xarxa de Metrovalencia, per la qual cosa els desplaçaments cap a les platges de la ciutat de València no tenen cap cost per als viatgers i les viatgeres.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat en el Pla Reactiva i estarà en vigor fins al 31 de juliol, com va anunciar el president Ximo Puig en Les Corts. Amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a més d’ajudar a les famílies en la seua economia del dia a dia, vol fomentar l’ús del transport públic, contribuir a la descongestió de les ciutats i reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic.

Cicloparcs

Una altra possibilitat que tenen les persones usuàries per a desplaçar-se fins a la platja és acostar-se a alguna de les quatre estacions de Metrovalencia que disposen de cicloparc (Empalme, Torrent Avinguda, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet), aparcar de manera fàcil, gratuïta i segura la seua bicicleta i transbordar amb metro o tramvia fins al Districte Marítim.

D’aquesta manera, des d’Empalme es pot agafar la Línia 4 del tramvia per a anar directament fins a les parades més pròximes a la platja; des de Torrent Avinguda es pot prendre la Línia 7 fins a Marítim, estació que té connexió directa amb les Línies 6 i 8 del tramvia; des d’Alboraia-Peris Aragó es pot pujar a les Línies 3 i 9 per a baixar-se en Benimaclet i transbordar a les Línies 4 i 6 de tramvia; i des de Quart de Poblet es pot accedir a la Línia 5 per a arribar fins a Marítim i transbordar a les Línies 6 i 8 de tramvia fins a la platja.

Les persones que desitgen ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden trucar al telèfon 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en la pàgina web www.metrovalencia.es, en xarxes socials @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv, a més de l’App oficial de Metrovalencia.

Notícies relacionades

21 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients de Metrovalencia per a analitzar el servici i presentar noves actuacions i iniciatives

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals En la...
24 - 05 - 2024

Els usuaris del tramvia de València valoren amb un notable, 8,02 punts sobre 10, el servici que presta este mitjà de transport

La puntuació positiva, sumant “Molt bé”, “Bastant bé” i Bé”, aconseguix el 92% La Línia 10 obté 8,78 punts, les...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...