Data
16 de July de 2022

La Generalitat ofereix prop de 200 tramvies diaris de Metrovalencia en direcció a les platges de la ciutat de València

  • Els diumenges del mes de juliol el servei de metro i tramvia és gratuït, gràcies a la iniciativa ‘Diumenges gratis’ de la Generalitat, des de l’inici del servei habitual fins a la finalització d’aquest
  • Les parades més pròximes són Neptú, Canyamelar, Platja Les Arenes i Platja Malva-rosa pertanyents a les Línies 4, 6 i 8 i enllaça amb el metro en les estacions d’Empalme, Benimaclet i Marítim

La Generalitat, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), facilita durant el període estival l’accés a les platges de la ciutat de València de manera directa a través de les Línies 4, 6 i 8 de Metrovalencia.

Les tres citades línies de tramvia (4, 6 i 8) compten amb parades pròximes a la façana marítima de la ciutat que permeten que prop de 200 serveis diaris faciliten l’accés des de primera hora del dia fins a la nit. Les parades de Neptú, Canyamelar, Platja Les Arenes i Platja Malva-rosa permeten accedir de manera directa a les platges de la ciutat.

El servei que ofereix Metrovalencia amb direcció a les platges compta amb freqüències de pas que oscil·len entre 5 i 10 minuts, en els principals trams de la xarxa tramviària i hores de major afluència.

A més, les línies de metro enllacen amb aquests serveis en l’estació de Marítim, que connecta les Línies 5 i 7 de metro amb les Línies 6 i 8 de tramvia, cada 10 minuts. Els usuaris també poden accedir al tramvia des de les estacions d’Empalme, a la qual arriben les Línies 1 i 2 de metro, i Benimaclet que uneix les Línies 3 i 9 amb els tramvies en direcció a la platja.

Diumenges gratuïts

Cal recordar que els diumenges del mes de juliol són gratuïts per a les persones usuàries de la xarxa de Metrovalencia, per la qual cosa els desplaçaments cap a les platges de la ciutat de València no tenen cap cost per als viatgers i les viatgeres.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el conjunt d’accions previstes per la Generalitat en el Pla Reactiva i estarà en vigor fins al 31 de juliol, com va anunciar el president Ximo Puig en Les Corts. Amb aquesta campanya, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a més d’ajudar a les famílies en la seua economia del dia a dia, vol fomentar l’ús del transport públic, contribuir a la descongestió de les ciutats i reduir la pol·lució per a continuar avançant en la lluita contra el canvi climàtic.

Cicloparcs

Una altra possibilitat que tenen les persones usuàries per a desplaçar-se fins a la platja és acostar-se a alguna de les quatre estacions de Metrovalencia que disposen de cicloparc (Empalme, Torrent Avinguda, Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet), aparcar de manera fàcil, gratuïta i segura la seua bicicleta i transbordar amb metro o tramvia fins al Districte Marítim.

D’aquesta manera, des d’Empalme es pot agafar la Línia 4 del tramvia per a anar directament fins a les parades més pròximes a la platja; des de Torrent Avinguda es pot prendre la Línia 7 fins a Marítim, estació que té connexió directa amb les Línies 6 i 8 del tramvia; des d’Alboraia-Peris Aragó es pot pujar a les Línies 3 i 9 per a baixar-se en Benimaclet i transbordar a les Línies 4 i 6 de tramvia; i des de Quart de Poblet es pot accedir a la Línia 5 per a arribar fins a Marítim i transbordar a les Línies 6 i 8 de tramvia fins a la platja.

Les persones que desitgen ampliar la informació d’aquests o altres serveis poden trucar al telèfon 900 46 10 46 d’Atenció al Client de Metrovalencia. Aquesta informació també està disponible en la pàgina web www.metrovalencia.es, en xarxes socials @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv, a més de l’App oficial de Metrovalencia.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...