Data
13 de July de 2020

La Generalitat posa en servei el nou enclavament de L’Alfàs del Pi del TRAM d’Alacant

Les actuacions pressupostades en més d’un milió d’euros permeten incrementar la regularitat i puntualitat del servei

També s’ha actualitzat el sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP) adaptat al nou dispositiu

La Generalitat ha posat en servei el nou enclavament electrònic en el baixador de L’Alfàs del Pi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Aquesta actuació, executada per Ferrocarrils  de la Generalitat Valenciana (FGV), ha comptat amb un pressupost d’1.194.425,20 euros, IVA inclòs. 

Fins ara, el baixador de L’Alfàs del Pi no disposava de cap sistema de senyalització ferroviària, per la qual cosa aquesta actuació es va considerar en el seu moment necessària per part d’FGV per a homogenizar aquest punt amb la resta de la Línia 9, que es troba en ple procés de modernització.
 
Per la seua situació estratègica, el nou equipament permet augmentar la capacitat de circulació entre Benidorm i Dénia, que té un traçat en via única en tot el seu recorregut, aconseguint així més regularitat i puntualitat en el servei. 
 
Juntament amb aquests treballs, FGV ha actualitzat les funcions del sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP), intervenció valorada en 514.386,23 euros, IVA inclòs, perquè el nou enclavament capte tots els senyals del dispositiu instal·lat.
 
En l’actualitat, aquest baixador està en obres en executar-se el projecte de remodelació d’andanes, previst en diferents estacions i parades de les Línies 1 i 9 del TRAM d’Alacant. Els treballs previstos es realitzen amb la finalitat d’adaptar aquestes instal·lacions als nous trens duals. 
 
Aquestes intervencions s’emmarquen dins de les que està impulsant la Generalitat en la Línia 9, per a modernitzar el conjunt de les instal·lacions entre Benidorm i Dénia i equiparar la seua condicions a la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...