Data
17 de December de 2016

La sala Lametro de Colón exposa una maqueta amb trens a escala H0 composta per trenta mòduls

La reproducció es pot visitar des de hui fins al 7 de gener en el recinte cultural de Metrovalencia
 
En 30 metros lineals s’ha muntat un recorregut de via doble en què circulen sis trens, tres per sentit, i en ell es recreen dos estacions
 
El recinte cultural de Metrovalencia acollirà també durant les festes nadalenques els dibuixos del concurs infantil “El teu metro al Nadal”

La sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia exposa una maqueta de trens a escala H0 (la més popular en el modelisme ferroviari) composta de trenta mòduls, que compta amb dos estacions on es podran veure les circulacions de diferents ferrocarrils, majoritàriament reproduccions fidedignes de trens espanyols.
 
Organitzada pel Grup de Mòduls de Tren Miniatura de l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril (AVAF) I la Federació d`Amics del Ferrocarril de la Comunidat Valenciana (FAF-CV), la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i patrocinat per l’empresa de material mòbil Stadler, estarà obert al públic des de hui fins al 7 de gener. L’horari serà, de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, exceptuant els festius 26 de desembre i 6 de gener, que estarà la sala tancada. A més, el 5 de gener no s’obrirà a la vesprada.
 
Amb una extensió aproximada de 30 metres lineals, s’ha muntat un recorregut de via doble en què circulen sis trens, tres per sentit, i en el que estan presents la recreació de l’estació de Massalsafar i una estació amb el seu procés constructiu a la vista.
 
El Grup de Mòduls de Tren Miniatura està constituït per socis de l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril i es dedica a l’organització i exposició de trobades modulars. L’AVAF, pròxima a complir seixanta anys d’existència, és la segona associació més antiga de la Comunitat Valenciana. Dins de les dedicades al ferrocarril va ser la tercera que es va fundar a Espanya i, actualment, està formada per uns cent vint socis.
 
Entre els seus fins, com s’establix en els estatuts, està la promoció, defensa i divulgació de tot allò que s’ha relacionat amb el ferrocarril, des d’un aspecte històric passant per la seua funció lúdica. Des de fa diversos anys s’organitzen entre tres o quatre trobades anuals, exposicions obertes al públic i gratuïtes en les que mostrem una maqueta formada per mòduls.
 
Un mòdul es podria definir com un diorama que complint una determinada normativa es connecta físicament i elèctricament amb altres mòduls fins a formar la reproducció parcial a escala d’una línia ferroviària on circulen trens amb un horari establit.
 
Exposició de dibuixos
 
D’altra banda, la sala Lametro també acollirà durant les dates nadalenques els més de tres-cents dibuixos presentats al concurs “El teu metro al Nadal” dels xiquets i xiquetes que han participat en el tradicional concurs de Metrovalencia. Els treballs infantils estaran en les parets del recinte cultural “abrigant” a les maquetes ferroviàries.
 

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...