Data
23 de September de 2018

L’estació d’Alameda de Metrovalencia protagonitza els dibuixos del col·lectiu Urban Sketchers de València

Durant el matí del diumenge els artistes han realitzat els seus dibuixos tenint com a protagonista estes instal·lacions, viatgers i trens
 
En València ja han dibuixat llocs la Casa Museu Benlliure, Sant Miquel dels Reis, el Jardí Botànic o el Museu del Corpus

El col·lectiu de dibuixants conegut com Urban Sketchers ha triat l’estació d’Alameda de Metrovalencia per a protagonitzar els dibuixos i il·lustracions de l’activitat conovocada hui diumenge en estes mateixes instal·lacions.
 
Es tracta d’un col·lectiu d’artistes amb presència en tot el món que realitza dibuixos de les ciutats on viu, així com dels llocs a què viatgen.
 
En el cas de València, a pesar de comptar amb reconeguts sketchers des de fa temps, la creació del grup ha sigut recent. En poc de temps, ja concentra prop de 20 artistes, que es reunixen una vegada al mes en quedades convocades a través xarxes socials, pel grup USk València, Jo dibui-XE.

Llocs tan emblemàtics com la Casa Museu Benlliure, el jardí dels Hespèrides, Sant Miquel dels Reis, el jardí Botànic i la Casa dels Roques-Museu Corpus que ja formen part de l’arxiu il·lustrat de València.
Els Urban Sketchers (USK) són una comunitat global de dibujantes, tant professionals com aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix realitzat “in situ”, en observació directa de la vida urbana.

Milers de dibuixants urbans (urban sketchers) en ciutats dels cinc continents s’identifiquen amb els principis d’este col·lectiu, nascut en internet l’any 2007. Amb el lema “mostrem el món, dibuix a dibuix,” estos dibuixants urbans compartixen els seus treballs a través de blogs i redes socials.

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...