Data
22 de April de 2017

L’estació de Torrent Avinguda acull el poliedre artístic que reinterpreta la figura de Jaume I

Huit artistes de la ciutat van realitzar la seua interpretació personal de l’històric rei amb motiu del passat 9 d’Octubre
 
L’obra, exposada en el vestíbul de la instal·lació de Metrovalencia, es podrà contemplar fins al pròxim 31 de maig
 

El vestíbul de l’estació de Torrent Avinguda de Metrovalencia acull fins al 31 de maig el poliedre que huit artistes de la ciutat van realitzar al seu dia amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre de 2016 i que ha estat exposat en distints llocs de la població de L`Horta.
 
El poliedre, de huit cares de fusta de tres metres d’altura i dos d’ample, és la interpretació particular dels artistes locals Jaume Mora, Rebeca Plana, Julián Lleó, Eugenio Simó, Vicent Baró, Víctor Ortí, Raúl Martínez i Carmen Romero sobre la històrica figura del rei Jaume I.
 
La iniciativa cultural impulsada per l’Ajuntament de Torrent tenia la peculiaritat que l’obra, durant la primera setmana d’octubre, visitava un barri de la ciutat on cada artista finalitzava la seua obra en espais oberts i davant dels veïns que s’aproximaven amb curiositat al treball.
 
La peça escultòrica, una vegada acabats els actes del 9 d’Octubre, ha estat exposada en distints edificis de la població, com el nou mercat, l’Auditori, l’Ajuntament i la Casa de Cultura. Així mateix, també ha sigut ubicada temporalment en carrers i places del municipi.
 
Ara, l’Ajuntament ha sol·licitat que la principal estació de Torrent de Metrovalencia, la de Torrent Avinguda, epicentre de la mobilitat del municipi, aculla en el seu vestíbul l’obra durant mes i mig.
 

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...