Data
31 de October de 2017

Metrovalencia acull el rodatge del nou curt del guanyador d’un Goya Abdelatif Hwidar

Els tallers de València Sud i l’estació de Marítim-Serrería s’han convertit per unes hores en escenari d’esta producció
 
El curtmetratge pretén posar en valor la qüestió de gènere d’una forma fresca i provocadora

Les instal·lacions de Metrovalencia s’han convertit en els últims dies en escenari del rodatge del nou curt d’Abdelatif Hwidar, guanyador d’un Premi Goya al millor curtmetratge en 2008 per “Salvador, història d’un miracle quotidià”.

Els tallers de València Sud i les estacions de Marítim-Serreria i Albereda han sigut escenari per unes hores d’este rodatge que dirigix el realitzador ceutí, establit a València des de fa anys, i que ja va gravar en les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) el curt que li va permetre aconseguir l’esmentat premi Goya, amb una història relacionada amb l’atemptat de l’11 de març de 2004 i que transcorre en part en l’interior d’un tren.

El curtmetratge ha sigut factible gràcies a l’impuls del centre d’innovació Les Naus que, amb l’objectiu fundacional d’apostar per la innovació tenint les persones com a epicentre, ha vist clar que la història que volia comptar Hwidar posava en la palestra temes tan candents com la igualtat de gènere des d’una perspectiva fresca i provocadora. En paraules del propi director, “encara queda molt per fer en esta matèria i els creadors hem d’aportar el nostre granit d’arena per a generar reflexions individuals i, en definitiva, debat social”.

El cineasta ha avançat que, “tot i que encara no podem desvelar el títol del curt, sí que pot dir que la nostra protagonista no callarà davant d’una d’eixes injustes quotidianitats que, per costum i falta d’abrivament, solem acceptar sense piular”.

Quant al guió, la idea original part de Chon González i està elaborat conjuntament amb Abdelatif Hwidar, qui hi ha assenyalat que “ho armem amb la intenció de remoure la consciència de l’espectador”, encara que a diferència del curt premiat amb el Goya, esta vegada es val d’un humor negre però subtil.

La productora valenciana “La Marmota Insomne” produïx este curtmetratge que ha comptat amb un equip de 60 professionals, la majoria valencians, entre els que destaquen els actors protagonistes Clara de Luna i Marco Huertas.

Notícies relacionades

23 - 04 - 2024

Metrovalencia se suma a la celebració del Dia del Llibre amb la iniciativa ‘Llibres viatgers de Línia 3’

Les estacions del tram entre Alboraia i Rafelbunyol han incorporat punts de lectura en els quals es poden intercanviar llibres...
01 - 01 - 2024

Metrovalencia àmplia el servici amb motiu del partit de Lliga entre València CF i Vila-real CF

El dispositiu previst incorpora circulacions addicionals després de la finalització de la trobada que comença a les 21.30 hores a...
29 - 12 - 2023

FGV amplia el servici nocturn de Metrovalencia durant Nit de Cap d’Any fins al matí de l’1 de gener

Les circulacions addicionals permeten mantindre el pas de trens i tramvies des de la nit del 31 de desembre fins...