Data
04 de May de 2019

Metrovalencia disposa de més de 1.500 cambres de videovigilancia per a controlar les instal·lacions, trens i tramvies

Les estacions compten amb 610, els tallers i oficines amb 52, la xarxa del tramvia amb 42 i el material mòbil amb 859 dispositius de seguretat
 
Les gravacions d’estacions es visualitzen directament en El Lloc de Comandament i tots els mecanismes graven les 24 hores del dia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) disposa de més de 1.500 cambres de videovigilancia, en concret 1.563, en les seues estacions, xarxa de circulació, tallers, oficines, metros i tramvies de Metrovalencia amb l’objectiu de reforçar la seguretat en les instal·lacions i material mòbil de la xarxa que explota en l’àrea metropolitana.
 
D’esta xifra, 610 es distribuïxen per les estacions de Metrovalencia, en concret 528 en les 35 instal·lacions subterrànies i 82 en les 103 en superfície. Les gravacions es visualitzen de manera immediata En el Lloc de Comandament, a més de registrar-se la filmació les 24 hores del dia.
 
Les cambres d’estacions, que poden ser mòbils o fixes, controlen les boques del metro, les andanes, les eixides d’emergència, les escales mecàniques, els ascensors, els vestíbuls, les màquines expenedores de bitllets, els interfonos, les validadores, els centres de transformació i quadros elèctrics, les taquilles, els locals comercials, les zones de transbord, els Centres d’Atenció al Client, el pas elevat entre vies en Empalme i fins a l’aparcament públic de València Sud.
 
Altres 52 cambres estan ubicades en els tres tallers de Metrovalencia en actiu, València Sud, Machado i Tarongers, més l’antic de Torrent, que acull les unitats històriques, i en les oficines de la seu central de FGV, també situades en València Sud. Amb elles es pretén evitar accions delictives en tot tipus d’instal·lacions, no sols en les estacions.
 
Cal assenyalar que, en els tallers de València Sud i en els de Machado, es disposa de cambres tèrmiques que detecten moviments en situacions d’escassa visibilitat, gràcies a què tots els cossos emeten una certa quantitat de radiació infraroja en relació amb la seua temperatura.
 
Les Cambres Tèrmiques o Cambres d’Infraroig d’Agranat Frontal (FLIR, Forward Looking InfrarRed) convertixen estes emissions dels cossos, transformant-les en imatges lluminoses per a ser visualitzades per l’ull humà. Estes cambres faciliten la detecció de qualsevol cos en condicions normals i adversas, com a nocturnitat, ambient amb poca visibilitat (boira), vegetació abundant, etcètera.
 
Respecte a la xarxa de circulació del tramvia, s’han instal·lat 42 cambres amb connexió a un videograbador en distintes ubicacions elevades de la plataforma tramviària a fi d’evitar determinats vandalismes que es produïxen en punts concrets de la xarxa en què se no tenia els dits sistemes de control. Esta mesura s’ha adoptat per a augmentar la seguretat en els desplaçaments d’este mitjà de transport i protecció de les instal·lacions, com subestacions elèctriques.
 
Quant al material mòbil, els metros i tramvies de Metrovalencia sumen 859 cambres de videovigilancia, de les que 680 estan instal·lades en les 62 unitats de metro i 179 en els 44 combois de tramvia. Tot el que succeïx en l’interior de les unitats durant la circulació queda gravat, a més que el conductor pot observar-ho en directe només tocant una pantalla de la cabina si detecta qualsevol tipus d’anomalia.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...