Data
03 de April de 2018

Metrovalencia instal·la l’obertura i tancament centralitzat d’edificis en altres quatre estacions de superfície

L’actuació en Almàssera, Meliana, Foios i Albalat dels Sorells suposa una inversió de 119.790 euros, IVA inclòs
 
Les portes s’obrin i es tanquen a una hora programada, i la il·luminació de vestíbuls i andanes s’activa de forma automàtica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a instal·lar l’obertura i tancament centralitzat dels edificis de quatre estacions en superfície, i el control de la il·luminació de vestíbuls i andanes, en concret en les d’Almàssera, Meliana, Foios i Albalat dels Sorells, totes elles de la Línia 3 de Metrovalencia (Rafelbunyol-Aeroport). La inversió aconseguirà els 119.790 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució és de quatre mesos.
 
L’empresa pública ja ha posat en servici este sistema en els immobles de La Canyada i Museros, en 2014, i a Villanueva de Castellón, Alberic, Llíria, Benaguasil 2n, Rafelbunyol, l’Eliana, l’Alcúdia, Alginet, Bétera, i Massamagrell, en 2016.
 
D’esta manera, tant la porta automàtica com les il·luminacions indicades poden ser controlades des de la pròpia estació o des de la seu de FGV en València Sud, bé directament per l’operador de Telecomandament situat En El Lloc de Comandament les 24 hores del dia, bé a través de les rutines horàries programades.
 
A l’hora programada s’obri la porta de vestíbul de l’estació i el sistema decidix, en funció de la lluminositat ambiental, si ha d’activar l’enllumenat en andana i vestíbul. També a l’hora programada per al tancament, baixa la porta automàtica i s’apaguen les llums de l’estació.
 
Com a funcionalitats addicionals, si durant el procés de tancament es detecta alguna presència dins del vestíbul (una persona que no ha eixit a temps i ha quedat atrapada), no es tanca l’estació i s’avisa a l’operador de Telecomandament.
 
A més, en cas d’estar tancat el vestíbul i detectar-se presència dins del mateix, s’encenen les llums de manera automàtica per a poder visualitzar a través de les cambres del vestíbul què ha passat i qui es troba en les instal·lacions després de l’hora prevista. L’existència d’interfonos en l’interior de l’edifici de l’estació garantix la comunicació entre la persona que haja pogut quedar tancada i els agents del Lloc de Comandament.
 
Des del punt de vista de la instal·lació de les estacions, es renova el Quadro General de Baixa Tensió, s’incorpora una porta automàtica enrotllable amb detecció de pas i d’atrapamiento, es dota tant a les andanes com al vestíbul de sensors fotomètrics per al control lumínic, s’instal·la un detector volumètric per a presència en vestíbul i s’implementa una botonera de control dins de la taquilla per al comandament manual, tant de la porta com dels enllumenats.
 
Les dites instal·lacions suposen una millora en l’operativitat dels sistemes de les estacions, ja que permet, de manera automàtica, poder actuar sobre la porta de vestíbul i enllumenat.
 
A més, l’operador de Telecomandament té una visió instantània de l’estat dels sistemes, al mateix temps que de les seues alarmes, la qual cosa reduïx els temps de tasques de reparació i manteniment. Finalment, l’existència d’un sistema de control d’enllumenat, que s’encén o apaga en funció de la lluminositat ambiental, permet aprofitar al màxim la llum diürna, la qual cosa es traduïx en un estalvi energètic.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...