Data
05 de August de 2022

Metrovalencia modifica des del dilluns 8 d’agost el servei de la Línia 1 amb motiu de l’inici de les obres de renovació de via entre Empalme i Bétera

  • Els treballs previstos obliguen a suspendre la circulació ferroviària entre totes dues estacions i establir servei substitutori d’autobús
  • Les actuacions finalitzaran el 31 d’agost i permeten una millora en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modificarà a partir del dilluns 8 d’agost el servei de la Línia 1 de Metrovalencia (Bétera-Castelló) amb motiu de les obres de renovació i manteniment de via. Aquests treballs obligaran a tallar el trànsit ferroviari entre les estacions d’Empalme i Bétera fins al 31 d’agost, quan es restablirà la circulació habitual en tot el seu recorregut.

Davant aquest inici d’obres, FGV ha disposat un servei substitutori d’autobús en el tram afectat que enllaçarà amb les parades del trajecte de la Línia 1 en aqueixa zona.

D’aquesta manera, des de l’aparcament d’Empalme, eixirà un autobús en direcció a Moncada, Seminari, Massarrojos i Rocafort, i un altre cap a Burjassot, Burjassot-Godella i Godella. Les persones usuàries que hagen de desplaçar-se fins a Bétera hauran d’agafar el primer autobús i baixar-se en Seminari, on un altre autobús els portarà fins a la seua destinació, l’estació terme de la Línia 1 (Bétera-Castelló) després de passar per Masies i Horta Vella.

En la mateixa Línia 1 (Castelló-Bétera) prossegueixen els treballs que afecten des del 25 de juliol al 31 d’agost al tram Alginet-Castelló.

En la Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda), una vegada conclosos els treballs entre L’Eliana i Llíria i restablida la circulació ferroviària entre totes dues estacions, les obres continuen entre Les Carolines-Fira i Font del Jarro fins al 21 d’agost, quan també s’oferirà el servei habitual d’agost des de l’endemà.

En línia 3 (Rafelbunyol-Aeroport) els talls del servei van començar el 25 de juliol i es prolongaran fins al 31 d’agost entre les estacions de Rafelbunyol i Alboraia Peris Aragó.

Des d’FGV es demanen disculpes per les molèsties que puguen ocasionar aquestes obres i es recomana a les persones usuàries que s’informen del pas dels trens, de la ubicació de les parades dels autobusos i de les freqüències dels mateixos en la pàgina web www.metrovalencia.es i en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client 900 46 10 46, així com en @metrovalencia i en facebook/metrovalencia.fgv o l’App oficial de Metrovalencia.

En cada estació de metro, FGV ha previst a la disposició de les persones usuàries informadors per a facilitar l’accés a les parades d’autobús i realitzar transbord, atés que algunes d’aquestes parades, per impossibilitat física d’accés dels vehicles, no es troben en la pròpia estació del tren.

Actuacions previstes

Per a executar aquestes actuacions la Generalitat ha pressupostat més de 32 milions d’euros, IVA inclòs, amb l’objectiu de renovar diferents trams d’aquestes línies i aconseguir una millora substancial del servei ferroviari en matèria de seguretat, comoditat i puntualitat.

Amb aquesta intervenció, la primera fase de la qual es va realitzar a l’abril d’enguany, s’actua sobre aparells de via i passos a nivell, amb trànsit de vehicles, encara que també per als vianants i entre andanes.

Aquestes actuacions s’han previst amb la finalitat de fer front a la deterioració que pateixen aquests elements, provocat pel pas del temps i les condicions climatològiques. Tant els aparells de via com els passos a nivell són els punts de la xarxa que majors problemes generen al servei de manteniment, per la qual cosa requereixen ser reemplaçats a curt o mitjà termini.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
13 - 02 - 2024

El Consell autoritza un conveni d’FGV amb l’Ajuntament de Rafelbunyol per a aplicar descomptes en Metrovalencia a majors i persones amb discapacitat

Les persones majors de 65 anys i les persones amb discapacitat igual o superior al 64% obtindran una reducció de...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...