Data
03 de April de 2018

Metrovalencia modifica les seues tarifes a partir de l’1bril amb la finalitat de potenciar l’ús de la targeta TuiN

El bo de 10 viatges varia el seu preu per viatge, que es manté en la targeta portamonedes i es recarrega amb un saldo mínim de 10 euros  El suplement per viatjar sense títol de transport passa de 50 a 100 euros amb esta modificació tarifària    

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) modifica les tarifes de Metrovalencia desde  l’1 d’abril, amb l’objectiu de potenciar l’ús de la targeta portamonedes TuiN com a títol de referència entre els viatgers.

Es manté el preu dels tots els títols i descomptes en vigor estos últims anys. L’única excepció afecta el bo de 10 viatges de Metrovalencia, que modifica el seu preu com a part del procés d’implantació de la targeta TuiN. Esta sí que manté el preu per viatge del bonometro actual, que per als desplaçaments d’una sola zona se situa en 0,72 euros.   
 
El director gerent de FGV, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha explicat que “com a novetat per a este mateix any s’inclou també la Targeta Jove, que entrarà en funcionament a fina’ls d’abril. La nova targeta està destinada a menors de 30 anys, inclusivament, i oferix un descompte del 15% sobre els preus d’aplicació en la targeta portamonedes TuiN”. 
 
Procés d’implantació de la targeta TuiN 
 
“Amb les tarifes de 2018 la targeta TuiN manté l’import que fins ara compartia amb el bonometro, entre 7,20 euros i 20 euros, segons zones. En conseqüència, els viatgers habituals poden seguir desplaçant-se amb este títol al mateix preu que ho feien fins ara amb l’habitual bo de 10 viatges” ha destacat Sánchez Jordán .
 
La targeta TuiN és vàlida per a qualsevol combinació zonal i es va llançar en 2015. Una vegada realitzades les adaptacions informàtiques i de peatge necessàries per a la seua implantació massiva, FGV ja està en condicions d’iniciar el procés d’eliminació progressiva del bonometro, per la qual cosa s’ha pres la decisió d’incrementar el seu cost en 2018 en el seu format tradicional, però no amb la targeta portamonedes. 
 
Des de l’1 d’abril el títol de 10 viatges de Metrovalencia passarà a costar 7,60 euros per a una zona i 21 euros per a 4 zones, la qual cosa suposa un increment mitjà d’un 5%.  A pesar de l’augment, el preu del bonometro continuarà sent més econòmic que el del mateix format de les principals explotacions ferroviàries i tramviàries espanyoles.
 
Les persones que carreguen la targeta portamonedes TuiN viatjaran al mateix preu que el bonometro actual (0,72 euros en zona A), amb els avantatges comercials que ja oferix la TuiN: no hi ha zona D excepte Aeroport; tot el tramvia és Zona A i els trajectes entre estacions contigües de diferents zones es consideren com una sola zona. Al mateix temps, quan superen un determinat consum dins del mateix mes natural, la resta de desplaçaments en el mateix mes es realitzaran de manera gratuïta, com en una Targeta d’Abonament Mensual. 
 
La TuiN es carrega i recarrega amb un mínim de 10 euros en qualsevol targeta sense contacte pròpia de Metrovalencia, i s’ha de validar d’entrada i eixida, excepte en el tramvia (només d’entrada), perquè puga aplicar el preu corresponent al trajecte realitzat. El títol permet viatjar per tota la xarxa amb qualsevol combinació zonal (1, 2, 3 o 4 zones) i descompta del saldo disponible en eixe moment l’import corresponent al nombre de zones recorregudes.
 
Increment dels suplements per viatjar sense títol de transport en FGV
 
La nova regulació tarifària determina que FGV incrementarà i homogeneïtzarà, també a partir de l’1 d’abril, els imports del suplement per viatjar sense títol de transport vàlid en Metrovalencia i TRAM d’Alacant a 100 euros.
 
Fins ara el suplement establit és de 50 euros. Les noves tarifes inclouen una reducció per pagament immediat, dins dels 15 dies naturals, d’un 50%. 
 
FGV ha pres la decisió d’incrementar este import com a mesura dissuasòria per a combatre el frau, especialment en les zones tramviàries i trams oberts.
 
Servei integral d’EMT, Metrovalencia i metrobús
 
Amb esta resolució, el bo de transport de 10 viatges amb dret a transbord i d’ús en EMT i Metrovalencia en zona A es manté en 9 euros i a 4 euros el temporal. L’abonament mensual,  segons zones, continua oscil·lant entre els 45 euros de la zona A/B/C i els 79,10 de l’ABCD. El bo transbord AB manté el seu preu inicial de 15,5 euros.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...