Data
04 de December de 2018

Metrovalencia realitza un simulacre amb l’EMT d’una col·lisió entre un autobús i un tramvia

Més de 50 persones han participat en la recreació del sinistre en el ramal d’accés als tallers de Tarongers
 
Han intervingut agents de FGV, EMT, Bombers, Policia Nacional, Local, i de la Generalitat, Protecció Civil i Emergències

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat un simulacre de col·lisió d’una unitat de tramvia i un vehicle de l’EMT en el ramal d’accés als tallers de Tarongers en el carrer Enginyer Faust Elio s/n, just enmig de la calçada.
 
Més de 50 persones han participat en el desenrotllament d’este simulacre per a l’escenificació del qual s’ha triat un enclavament estratègic de la xarxa de Metrovalencia quant al tramvia es referix.
 
L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un triple objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció de Metrovalencia;  facilitar que els membres dels diversos col·lectius implicats en la resolució d’este tipus d’incidències es familiaritzen amb les instal·lacions i equipaments de seguretat de la xarxa, i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col·lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.
 
Junt amb el personal de FGV i de l’EMT, en l’acte han intervingut efectius de Bombers de l’Ajuntament de València; del Centre de Coordinació d’Emergències  de la Generalitat i del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències de València, policies locals, nacionals i de la Generalitat, vigilants de seguretat i efectius de Protecció Civil.
 
Col·lisió autobús-tramvia
 
El simulacre ha donat començament entorn de les 00:30 hores, quan l’últim tramvia, que finalitza el seu servici en Tallers Tarongers, circulava pel carrer Enginyer Faust Elio a l’altura de l’accés als Tallers, realitzant correctament el seu gir d’entrada a les instal·lacions degut a una fallada semafòrica. Mentres creuava la calçada, s’ha produït una col·lisió amb un autobús de l’EMT que ha impactat amb la unitat tramviària.
 
L’accident té com a conseqüència el descarrile de la unitat tramviària, sent necessari l’evacuació dels viatgers del vehicle de l’EMT, els de la unitat del tramvia, a més de l’empresonament del conductor de l’autobús.
 
A partir d’eixe moment, s’han activat els protocols establits per a informar del sinistre i actuar en conseqüència i en coordinació amb la resta d’entitats que presten ajuda i socors en este tipus de situacions.
 
El simulacre va finalitzar sobre les 1.30 hores, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en este exercici, que serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions.
 
La Direcció de Seguretat de Metrovalencia organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de distintes institucions i entitats, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...