Data
22 de February de 2023

Metrovalencia reprén el programa educatiu Metroescola amb la visita del Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent

Metroescola Metrovalencia Febrero 2023
  • L’activitat pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l’ús del transport públic
  • Una vintena alumnes de 3r de Primària ha conegut l’empresa, les seues instal·lacions i els trens que presten servei en la xarxa de metro

Metrovalencia ha rebut hui la visita del Col·legi Sant Joan Baptista de Torrent en una activitat corresponent al programa Metroescola, iniciativa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que facilita l’accés a la xarxa de metro i tramvia als escolars de la província de València i que s’ha représ ara amb la visita d’aquest centre, després d’haver sigut suspesa amb motiu de la pandèmia en 2020.

Una vintena d’alumnes de 3r de Primària del citat col·legi han protagonitzat aquesta activitat educativa, amb l’objectiu que els escolars coneguen el funcionament de la xarxa i els beneficis de l’ús del transport públic.

La visita de hui ha començat en l’estació de València Sud, seu d’FGV, on se’ls ha explicat què és i què fa l’empresa, com funciona, el tipus d’estacions i parades amb les quals compte i els trens i tramvies dels quals disposa.

Metroescola està dirigit als escolars pertanyents al cicle de Primària. Aquestes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació dels alumnes i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.

El grup ha pogut conéixer el funcionament i les característiques específiques de l’empresa pública de transports a través d’una divertida i didàctica xarrada adaptada a la seua edat en la Sala d’actes de València Sud.

Posteriorment, han pogut pujar a una de les unitats estacionades a la platja de vies de València Sud per a conéixer com funciona el material mòbil de Metrovalencia i les seues prestacions, visitant la cabina del metro en xicotets grups davant la sorpresa i il·lusió dels escolars.

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...