Data
09 de March de 2016

Obres Públiques i Burjassot analitzen la situació de la xarxa de Metrovalencia al seu pas pel municipi

Este matí s’ha celebrat una reunió entre responsables de la Conselleria, FGV i Ajuntament

Els participants han destacat que la solució ideal és el soterrament de les vies del metroe, però està limitat pels problemes de finançament

FGV s’ha compromés a reforçar la senyalètica, realitzar una campanya informativa i plantejar la reordenar de les zones de pas en coordinació amb esta corporació

Responsables de la Conselleria d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament de Burjassot han mantingut una reunió este matí per a analitzar la situació de la xarxa de Metrovalencia el seu pas pel municipi. 

Esta trobada ha comptat, per part de la Conselleria, amb la presència del subsecretari d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Francesc Signes, el director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo Soler, a més del director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Angel García de la Bandera. Per part municipal, han acudit l’alcalde de Burjassot, Rafael García, el regidor d’Urbanisme, José Ruiz, i el regidor de Governació, Emili Altur.

El municipi de Burjassot compta amb quatre estacions de metro pertanyents a les Línies 1 i 2 de Metrovalencia, sent la de Burjassot-Godella la que més tràfic de viatgers registra per la seua ubicació estratègica en el centre del municipi, i en la que desgraciadament una persona va morir després d’un accident el passat mes de febrer.
 
El subsecretari de la Conselleria ha explicat que “la reunió ha permés conéixer de primera mà les inquietuds de l’Ajuntament i els veïns de la localitat sobre la situació de les zones de pas de la xarxa de metro i plantejar possibles millores, entre les que destaca com a plantejament ideal el soterrament de les vies en la localitat”.

En este sentit, Signes ha destacat que, per a la Conselleria, “el soterrament és una prioritat i, per això, està realitzant una gran esforç per a planificar estes obres i l’execució de les mateixes, sense oblidar les limitacions existents per la falta de finançament que arrossega la Generalitat”.

Col•laboració entre FGV i l’Ajuntament de Burjassot

FGV i l’Ajuntament han acordat reforçar la senyalètica i la visibilitat del pas de vianants i elaborar en breu una campanya informativa que permeta també als ciutadans recordar l’obligació de creuar amb precaució les zones de pas per a evitar així situacions de risc.

Al seu torn, els tècnics de FGV i de l’Ajuntament de Burjassot s’han emplaçat per a elaborar un projecte que permeta reubicar o millorar els passos a nivell de l’estació de Burjassot-Godella, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels vianants en l’encreuament de les vies del tren. A causa de les característiques especials de la ubicació d’esta estació, els tècnics plantejaran solucions viables que es valoraran en reunions tècniques.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...