Data
19 de December de 2023

Prop de 200 persones participen en un simulacre d’un atac terrorista amb ostatges en l’estació d’Àngel Guimerà de Metrovalencia

  • Personal d’FGV, diferents policies i entitats han participat en la resolució d’esta hipotètica incidència
  • L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les mesures de seguretat

Prop de dues-centes persones han participat esta matinada en el simulacre d’un atac terrorista amb ostatges en l’estació de Metrovalencia d’Àngel Guimerà organitzat per la Unitat de Seguretat i Prevenció Civil de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

En la simulació, l’últim tren amb direcció a Aeroport arriba després de la mitjanit a l’estació d’Àngel Guimerà quan quatre individus armats repartits per la unitat proclamen que es tracta d’un atac contra les persones que viatgen a bord. En obrir-se les portes, la majoria dels viatgers ixen de la unitat fugint cap a les eixides i, en el tumult, es produïxen diversos ferits de bala i, per ansietat, colps i caigudes a causa de l’allau en estampida.

Alguns dels viatgers telefonen al 112, al mateix temps que el maquinista avisa al Lloc de Comandament i es posa en marxa el Pla d’Actuació davant Emergències per al risc d’atemptat terrorista segons s’establix en el Pla d’Autoprotecció de Metrovalencia. Mentrestant, els terroristes s’atrinxeren al tren agafant d’ostatges a un grup de viatgers. En l’enfrontament policial amb els atacants dos dels terroristes fugen per les vies endinsant-se en el túnel.

L’exercici té com a objectiu conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència; comprovar els procediments del Pla d’Autoprotecció; conéixer i provar el funcionament dels mitjans del sistema d’emergència amb què estan dotades les estacions, com a armaris de seguretat de túnel, megafonia, eixides d’emergència, etcètera; i comprovar la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.

Participants

El personal d’FGV que ha participat en el simulacre ha estat compost per l’inspector del Lloc de Comandament i/o regulador, Telecomandament, Oficina d’Atenció al Viatger, Lloc de Comandament de Seguretat (coordinador de Seguretat i Reforç), tècnic de Línia, Unitat de Seguretat i Protecció Civil, i el maquinista.

Les entitats externes que han assistit han sigut el “112 Comunitat Valenciana”, Bombers Municipals de València, Servici d’Emergència Sanitari de la Generalitat, Policia de la Generalitat, Cos Nacional de Policia, Policia Local de València i vigilants de seguretat.

El grup de figurants ha estat compost per alumnes de l’IES Els Alfábegues de Bétera, que actua de passatge de la unitat i clients en les andanes de l’estació, entre ells els ferits i morts en el simulacre.

La Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de l’empresa pública es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...