Data
19 de December de 2023

Prop de 200 persones participen en un simulacre d’un atac terrorista amb ostatges en l’estació d’Àngel Guimerà de Metrovalencia

  • Personal d’FGV, diferents policies i entitats han participat en la resolució d’esta hipotètica incidència
  • L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les mesures de seguretat

Prop de dues-centes persones han participat esta matinada en el simulacre d’un atac terrorista amb ostatges en l’estació de Metrovalencia d’Àngel Guimerà organitzat per la Unitat de Seguretat i Prevenció Civil de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

En la simulació, l’últim tren amb direcció a Aeroport arriba després de la mitjanit a l’estació d’Àngel Guimerà quan quatre individus armats repartits per la unitat proclamen que es tracta d’un atac contra les persones que viatgen a bord. En obrir-se les portes, la majoria dels viatgers ixen de la unitat fugint cap a les eixides i, en el tumult, es produïxen diversos ferits de bala i, per ansietat, colps i caigudes a causa de l’allau en estampida.

Alguns dels viatgers telefonen al 112, al mateix temps que el maquinista avisa al Lloc de Comandament i es posa en marxa el Pla d’Actuació davant Emergències per al risc d’atemptat terrorista segons s’establix en el Pla d’Autoprotecció de Metrovalencia. Mentrestant, els terroristes s’atrinxeren al tren agafant d’ostatges a un grup de viatgers. En l’enfrontament policial amb els atacants dos dels terroristes fugen per les vies endinsant-se en el túnel.

L’exercici té com a objectiu conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència; comprovar els procediments del Pla d’Autoprotecció; conéixer i provar el funcionament dels mitjans del sistema d’emergència amb què estan dotades les estacions, com a armaris de seguretat de túnel, megafonia, eixides d’emergència, etcètera; i comprovar la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.

Participants

El personal d’FGV que ha participat en el simulacre ha estat compost per l’inspector del Lloc de Comandament i/o regulador, Telecomandament, Oficina d’Atenció al Viatger, Lloc de Comandament de Seguretat (coordinador de Seguretat i Reforç), tècnic de Línia, Unitat de Seguretat i Protecció Civil, i el maquinista.

Les entitats externes que han assistit han sigut el “112 Comunitat Valenciana”, Bombers Municipals de València, Servici d’Emergència Sanitari de la Generalitat, Policia de la Generalitat, Cos Nacional de Policia, Policia Local de València i vigilants de seguretat.

El grup de figurants ha estat compost per alumnes de l’IES Els Alfábegues de Bétera, que actua de passatge de la unitat i clients en les andanes de l’estació, entre ells els ferits i morts en el simulacre.

La Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incendis en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de l’empresa pública es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...