Data
10 de May de 2016

TRAM d’Alacant inicia el dijous les proves amb maquinistes en el tram Altea-Calp de la Línia 9

Simultàniament es duran a terme la verificació de senyals i ATP, una vegada conclosos els treballs tècnics de gàlib i resistència de ponts

FGV advertix de que està prohibit transitar per la via amb el reinicie de les circulacions encara que siguen només de comprovació

L’empresa està oferint un servici alternatiu d’autobusos per a cobrir el trajecte afectat per esta actuació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà dijous que ve, 12 de maig, les proves amb maquinistes després de finalitzar les obres de renovació de via i condicionament d’infraestructura de la Línia 9 de la xarxa TRAM d’Alacant de FGV entre Altea i Calp. De forma paral·lela, també es duran a terme les verificacions tècniques dels senyals i del Sistema de Protecció Automàtica de Trens (ATP).
 
Una vegada conclosos els treballs d’obra, ja s’han realitzat les primeres proves tècniques, com les de gàlib i resistència de les estructures dels distints ponts del recorregut, com són el de la N-332 a Calp, Mascarat, Moneder i Algar. Ara és el torn dels assajos dels 25 maquinistes habilitats per a circular per la Línia 9 del TRAM (Benidorm-Dénia) en el referit tram entre Altea i Calp per a reconéixer els canvis existents en el traçat –antics passos en trinxeres han passat a ser falsos túnels- i localització de senyals laterals.
 
Al mateix temps, es verificarà el bon funcionament dels dites senyals i la instal·lació de l’ATP, sistema encarregat de garantir la seguretat de les circulacions supervisant en tot moment la velocitat del tren i l’autoritat de moviment en funció de l’aspecte que presente la senyalització lateral de via.
 
Per tot això, i tenint en compte que la circulació de trens en proves serà assídua durant les pròximes setmanes, FGV recorda la prohibició de transitar per la via dels particulars, donat l’evident risc existent amb el pas dels combois.
 
Si les proves obtenen resultats satisfactoris, l’empresa pública espera poder reestablir el servici ferroviari entre Altea i Calp en les pròximes setmanes.
 
Amb motiu d’esta actuació ha sigut necessari interrompre la circulació de trens en el tram afectat, per la qual cosa FGV presta en l’actualitat un servici alternatiu d’autobusos entre les estacions d’Altea i Calp amb parades en zones pròximes als baixadors de  Garganes i Cap Negret i en la pròpia estació d’Olla´d’Altea. El dit servici se suprimirà quan s’inicien les circulacions amb passatgers.
 
Treballs previstos
 

Els treballs es desenrotllen entre els punts quilomètrics 53+225 (Altea) i 64+620 (Calp) de la Línia 9 del TRAM, amb una longitud total d’actuació de 11,395 km, incloent les estacions i baixadors d’Altea, Garganes, Cap Negret, Olla d’Altea i Calp.
 
L’objecte del projecte comprén la renovació integral de la superestructura de via; el condicionament complet de la infraestructura existent i millora d’alguns aspectes com a substitució de taulers, augment de gàlib en túnels, millora de la plataforma, millora del drenatge, mitigació de riscos geològics en talussos de trinxeres i terraplens, millores d’obra civil per a suport de les instal·lacions de senyalització i comunicacions; i les actuacions de condicionament i millora de les estacions.
 
La longitud de la Línia 9 és de 50,8 km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servici als municipis de l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2015 va transportar 739.349 viatgers.
 
Amb esta actuació, l’empresa pública de transports pretén millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.
 

Notícies relacionades

17 - 02 - 2024

El 72,1% dels usuaris de Metrovalencia realitza els seus desplaçaments per motius de treball o estudis

Els moviments per raons laborals aglutinen el 41% i els acadèmics el 31,1% El 47,3% de passatgers i passatgeres residix...
12 - 02 - 2024

El pla d’expansió de la xarxa de Metrovalencia preveu prolongar la Línia 10, desenvolupar les futures Línies 11 i 12 i construir tres grans intercanviadors

La consellera Pradas, acompanyada per l'alcaldessa Catalá, ha presentat el projecte d'ampliació nord-sud el primer pas del qual són les...
03 - 02 - 2024

Els usuaris de Metrovalencia valoren amb un notable, 8,16 punts sobre 10, els servicis que presta FGV a la província

La valoració positiva és del 92,2%, en sumar el 23,4% que ho qualifiquen com a “Bé”, el 49,3% com “Bastant...