Data
15 de November de 2016

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’un incendi d’un tramvia en túnel entre Mercat i MARQ

Han intervingut agents de FGV, bombers, policies locals, autonòmics i nacionals, Protecció Civil i el Centre de Coordinació d’Emergències

L’exercici ha permés comprovar el Pla d’Autoprotecció, la coordinació d’efectius i les instal·lacions i mesures de seguretat
 

Simulacre en el TRAM d'AlacantEl TRAM Metropolità d’Alacant ha realitzat esta matinada un simulacre d’un incendi d’un tramvia en túnel. L’escenificació s’ha produït entre les estacions de Mercat i MARQ.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un doble objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col·lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.

Junt amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut Bombers; el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat, el Servici d’Emergència Sanitària i el Departament Tècnic de Protecció Civil i Gestió d’Emergències de l’Ajuntament d’Alacant.

El simulacre ha donat començament a les 24h aproximadament del dia 14, quan el maquinista d’un tramvia que acaba d’eixir de Mercat i es dirigix a Estels, en mitat del trajecte comunica Al Lloc de Comandament del TRAM, que la unitat s’ha frenat, que ha escoltat com una explosió i que observa que ix fum d’un armari en l’interior del tramvia.

Simulacre en el TRAM d'AlacantEl Post de Comandament del TRAM ordena el desallotjament del tramvia i el tall de tensió en catenària. Al seu torn un tramvia que acaba d’eixir d’Estels és detingut pel Post de Comandament de FGV per a evitar que passe junt amb la unitat en què s’ha declarat un incendi, ordenat al seu torn el desallotjament del passatge, al no poder retrocedir a l’haver-se tallat la tensió.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...