Data
26 de October de 2018

TRAM d?Alacant recupera el 29 d’octubre el servei ferroviari entre Cala Piteres i Creueta

FGV ha completat en el termini previst les obres de rehabilitació del viaducte del barranc d’Aigües 

El transport alternatiu d’autobús en este tram deixa de circular des de dilluns que ve

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obrirà a la circulació ferroviària, el dilluns 29 d’octubre, el tram de la Línia 1 del TRAM d’Alacant entre Cala Piteres i Creueta, una vegada finalitzats els treballs de rehabilitació realitzats en el viaducte en el barranc d’Aigües i superades amb èxit les proves tècniques previstes.

L’obertura d’este tram permet que la Línia 1 que unix Benidorm i l’estació de Luceros a Alacant recupere els seus horaris habituals en el conjunt de les seues parades i estacions, a partir de l’inici del servei de dilluns que ve.
 
Esta actuació ha obligat a oferir, des del passat 3 d’octubre, servei alternatiu d’autobús entre les estacions d’El Campello i Creueta que deixarà de circular des del dilluns 29 d’octubre.


Rehabilitació del viaducte
 
L’import dels treballs de rehabilitació realitzats per FGV en el viaducte sobre el barranc d’Aigües ascendix a 2.217.440 euros, IVA inclòs. Els treballs previs van començar el passat mes de març i ara s’han completat les obres d’intervenció directa sobre el pont que han finalitzat esta mateixa setmana. 
 
Els treballs han inclòs la substitució de l’actual tauler metàl·lic del pont per un altre de nou, amb una llosa superior de formigó; la intervenció en les estructures de subjecció de la plataforma; i la instal·lació de nous equips de superestructura de via i de comunicacions. 
 
Esta obra forma part de les actuacions que impulsa la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador per a millorar les condicions de seguretat i qualitat del servei que es presta en el conjunt de la xarxa del TRAM´d’Alacant. 
 
En les pròximes setmanes però ja, sense afectar la circulació ferroviària, es completaran les actuacions en l’entorn d’esta infraestructura.
 
El viaducte metàl·lic del barranc d’Aigües, en el terme municipal d’El Campello, situat entre les parades de Cala Piteres i Venda Lanuza, va ser construït entre els anys 1912 i 1914 com a part de la primera fase de construcció de la línia Alacant-Dénia, orige de l’actual xarxa del TRAM d’Alacant. El pont té uns 100 metres de longitud i les piles compten amb una altura màxima de 20 metres.
 

Notícies relacionades

26 - 04 - 2024

Una delegació de la Comissió Europea i el Ministeri d’Hisenda visiten la Línia 10 de Metrovalencia

La posada en servici de la línia en 2022 va comptar amb finançament de la Unió Europea a través del...
21 - 04 - 2024

Els Espais i el Centre d’Atenció al Client de Metrovalencia van atendre més de 285.000 visites en 2023

L'oficina de Xàtiva va acumular 118.074 consultes personalitzades l'any passat, el 40,7% del total Setembre, octubre i març van ser...
19 - 03 - 2024

Metrovalencia evita 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats en els principals cinc dies de Falles

El servici d'FGV del dia 15 a la matinada del 20 eludix l'emissió de 1.568 tones de CO₂ a l'atmosfera...