Data
06 de March de 2016

Treballadors i viatgers de FGV aporten 9,3 milions de taps de plàstic per a finançar projectes solidaris

Els 14 punts d’arreplega de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant van acumular 18,6 tones de plàstic en 2015
 
La quantitat econòmica que suposen els materials reciclatges aconseguix els 3.731 euros

“Taps per a una nova vida” és una iniciativa de la Fundació Seur que proporciona a xiquets sense recursos tractament mèdic no reglat

Els treballadors i viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) van aportar el passat any 9,3 milions de taps de plàstic, equivalents a 18,6 tones, que han permés finançar diversos projectes solidaris en què participa la Fundació SEUR, a través de la iniciativa “Taps per a una nova vida”.

El plàstic arreplegat en les instal•lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant servix per a obtindre fons amb què proporcionar a xiquets sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics. La quantitat econòmica que suposen els taps arreplegats en 2015 va ser de 3.731 euros.

La Fundació SEUR, com a part del projecte “Taps per a una nova vida”,  arreplega i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge i contracta amb ella un preu per tona que la dita fàbrica abona directament a les famílies assignades després de seleccionar, per mitjà d’un comité, els casos atesos.

FGV ha instal•lat els contenidors de cartó en les seues instal•lacions i en distints punts de les seues xarxes de València i Alacant, en especial en les estacions de major tràfic. En concret, es troben a Xàtiva, Colón, Túria, Benimaclet i dos en València Sud, en el cas de Metrovalencia, i Luceros, Mercat, Marq, Benidorm, Dénia, El Campello, les oficines de la Marina i els tallers d’El Campello, en el cas del TRAM Metropolità d’Alacant.

Benefici mediambiental del reciclatge dels taps de plàstic

Junt amb l’obtenció de recursos econòmics, el reciclatge d’estos taps aporta un important benefici mediambiental que, segons càlculs de la fundació SEUR, correspon a la no emissió de 27,9 tones de CO2 a l’atmosfera. Al seu torn, els 9,3 milions de taps llocs en fila ocuparien, segons una estimació, 279 quilòmetres, suficients per a unir els més de 156 quilòmetres de la xarxa de Metrovalencia i els 110 quilòmetres des d’Alacant a Dénia de les línies del TRAM d’Alacant.

FGV i Fundació SEUR

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal•lacions per a esta campanya es va tancar, a través d’un acord de col•laboració, i  s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.

Fundació SEUR va nàixer en 2004 per a aglutinar totes les accions referents a millorar les condicions de les societats on està present SEUR. Des de llavors, ha aconseguit posicionar-se com un referent en logística solidària gràcies a la seua col•laboració en la solució de problemes socials per mitjà de la professionalitat i la solidaritat de l’equip SEUR, fomentant un compromís d’ajuda als més necessitats i, en concret, a favor de la infància. Esta entitat ha reconegut la labor solidària de FGV amb l’entrega d’un diploma d’agraïment per col•laborar amb la campanya “Taps per a una nova vida”.
 

Notícies relacionades

13 - 06 - 2024

El Col·legi Sector Aeri de València tanca el programa de visites educatives a Metrovalencia previstes en este curs escolar

Alumnes i professors han recorregut els tallers i els trens que presten servici en la xarxa de metro Els 25...
17 - 04 - 2024

Metrovalencia obri les instal·lacions de València Sud al Col·legi Sant Joan de Ribera de Burjassot

L'activitat Metroescola pretén acostar als escolars el funcionament de la xarxa i els beneficis de l'ús del transport públic Alumnes...
16 - 04 - 2024

Metrovalencia acull una exposició contra la violència infantil en l’estació de Mislata

‘Recordes com et maltractaren?’, organitzada per l'Associació Quera, forma part de les activitats de Línia 0 d'FGV L'exhibició fotogràfica s'inaugura...