Data
09 de February de 2023

FGV adjudica per 48,6 milions d’euros les obres de renovació de senyalització i ATP dels trams de via única de les L1 i L2 de Metrovalencia

  • El termini d’execució màxim de l’obra és de 30 mesos a partir de la signatura del contracte
  • El sistema Automatic Train Protectión s’instal·larà en els trams de via única en els trams Bétera-Seminari CEU, Col·legi El Vedat-Castelló i Llíria-Paterna

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat el contracte per a la “Redacció de projecte i execució de les obres per a la renovació del sistema de senyalització i ATP (Automatic Train Protectión) en els trams de via única de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia”.

L’adjudicatària és la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Siemens Automation, S.A.U. SIEMENS RAIL AUTOMATION, S.A.U. i Nertus Mantenimiento Ferroviario y Servicios S.A., el valor del contracte és de 48.693.773,74 euros, IVA inclòs i el termini d’execució de les obres de 30 mesos.

Els treballs als quals es refereix el plec afecten els trams Bétera-Seminari CEU i Col·legi El Vedat-Castelló, tots dos de la Línia 1 (Bétera-Castelló); i al tram Llíria-Paterna, de Línia 2 (Llíria-Torrent Avinguda). Actualment, aquests recorreguts es troben protegits pel sistema FAP (Frenat Automàtic Puntual).

Aquesta actuació contempla l’elaboració de tots els estudis i càlculs necessaris per al desenvolupament del Projecte Constructiu previ a l’execució de les obres, amb tots els annexos necessaris perquè la solució oferida quede completament definida.

A més, s’inclou el desenvolupament de tota la documentació complementària que, sense formar part de la definició dels sistemes a implantar, és necessària per a la implantació eficaç i segura de les instal·lacions tenint en compte el Cicle de Vida del sistema conjunt (Ref. UNE EN 50126:2018) i Gestió RAMS durant les fases de Projecte i Obra, incloent-hi la contractació d’un Avaluador Independent de Seguretat.

La proposta recull també el desenvolupament dels plans de manteniment preventiu i correctiu per a tots els sistemes i equips i l’apilament de materials i equips i el desenvolupament d’aplicacions programari necessari per a la implantació dels sistemes.

En la fase d’execució s’inclou el desmantellament dels equips existents, que seran reemplaçats per les noves instal·lacions, i l’execució de treballs d’obra civil complementària.

La instal·lació dels nous equips comprén la completa connexió i desenvolupament de totes aquelles interfícies necessàries per al correcte funcionament d’aquests (ja que hauran de quedar completament integrats en el sistema de transport, particularment pel que fa al material mòbil), així com la preparació i desenvolupament de totes les proves de fàbrica i de sistemes.

Aquesta actuació incorpora també cursos de formació sobre els nous sistemes per al personal d’FGV i el lliurament de documentació sobre els sistemes que es vagen a posar en servei.

Amb antelació a la posada en marxa s’ha previst el desenvolupament dels treballs necessaris per a l’execució de les fases provisionals i les fases parcials de posada en servei, incloent-hi les proves per a cadascuna d’elles; la preparació i desenvolupament d’aquestes proves; i el subministrament de recanvis i garantia/manteniment.

Notícies relacionades

04 - 05 - 2024

FGV ha renovat prop de 6 quilòmetres de clos en superfície de la xarxa de Metrovalencia

L'objectiu d'estes millores és evitar problemes de seguretat al llarg de les plataformes ferroviària i tramviària Els treballs s'han centrat...
04 - 04 - 2024

FGV interromp per obres la circulació entre les estacions de Torrent i Picassent de la Línia 1 de Metrovalencia del 6 al 8 d’abril

El trajecte es realitzarà amb autobús, amb parada en les estacions afectades, excepte en els baixadors de Col·legi El Vedat,...
29 - 08 - 2023

Infraestructures conclou les obres de renovació de via de Metrovalencia entre Torrent i Castelló i restablirà el trànsit a partir de l’1 de setembre

La Generalitat invertirà 32,1 milions d'euros a millorar els trams en superfície de les Línies 1, 2 i 3 Salomé...